JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommuneoppgjøret:

«76 øre mer i timen – skal jeg le eller gråte?»

– Jeg tror ikke at dette tariffoppgjøret vil bidra positivt til å rekruttere flere, skirver denne helsefagarbeideren. (Illustrasjonsfoto)

– Jeg tror ikke at dette tariffoppgjøret vil bidra positivt til å rekruttere flere, skirver denne helsefagarbeideren. (Illustrasjonsfoto)

colourbox.com

Dette er et meningsinnlegg. Det er skribentens mening som kommer til uttrykk. Du kan sende inn kronikker og kronikkinnlegg til FriFagbevegelse på epost til debatt@lomedia.no
Warning
– Dugnad kan jeg være med på når jeg har fri, skriver helsefagarbeider Oscar Aaslund Hovin.

Nå vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte, så jeg ler og håper dette er en drøm jeg våkner fra snart. Jeg hadde ikke direkte forventet en lønnsfest, men jeg hadde forventet mer enn 76 øre i timen.

Hva var det som skjedde nå?

Jeg satt på nattevakt da resultatene fra hovedoppgjøret tikket inn. Jeg vet fortsatt ikke hvordan jeg skal reagere, for dette er litt tragikomisk, og jeg skjønner ikke helt hva som skjedde. Etter at jeg har fått summet meg, har jeg sett gjennom protokollen som LO Kommune, Unio og YS Kommune har skrevet under på.

Etter å ha regnet ut hva det vil bety for meg som helsefagarbeider i turnusjobb, fant jeg ut at jeg vil gå opp 76 øre i timen. Dette betyr at om jeg hadde hatt 100 % stilling, ville dette oppgjøret gitt meg 26.98,- mer i uka.

Dette gjelder ikke bare meg – dette gjelder assistenter, fagarbeidere og ansatte med treårig høyskoleutdanning som jobber i turnusbaserte tjenester.

Kommentar: Det er bra at Høyre nå er åpne på at de vil «vurdere» å ytterligere svekke arbeidsmiljøloven

Dugnad kan jeg delta på når jeg har fri

Flere har sagt at dette er en del av den såkalte dugnaden vi alle har vært med på siden mars. For å kunne gjøre jobben min på en god måte og yte forsvarlige helsetjenester, er jeg avhengig av kompetanse. Jeg har ikke ervervet meg denne yrkeskompetansen for å jobbe dugnad. Dugnad kan jeg delta på når jeg har fri.

Partene har valgt å fokusere på heltidskultur. Hvordan gjør man det? I stedet for å stille krav til at det ikke er lov til å lyse ut stillinger under en viss prosent, velger man å nedsette et nytt utvalg.

Vi har allerede flere utvalg som jobber med dette. Jeg er redd for at nok et utvalg vil bekrefte det vi allerede vet: «Deltid er dumt, heltid er bra. Det må vi gjøre noe med.» Jeg håper jeg tar feil.

Forbundsleder til frontalangrep: «Fellesforbundet opptrer usolidarisk»

Jeg tror ikke at dette oppgjøret vil bedre rekrutteringen

Jeg er bekymret for rekrutteringen. Spesielt rekrutteringen av helsefagarbeidere og sykepleiere. Vi vet allerede i dag at vi både er og vil komme i en kritisk situasjon hvor vi mangler helsepersonell. Dette kan umulig komme som noen overraskelse. Rekruttering kommer ikke av seg selv.

Lønn er viktig. Jeg tror ikke at dette tariffoppgjøret vil bidra positivt til å rekruttere flere. Hvem vil søke seg til et yrke hvor man er avhengig av en partner for å kunne få boliglån? Applaus regnes ikke som egenkapital.

La oss håpe at alle fagorganiserte har mulighet til å delta i uravstemning over dette tariffoppgjøret. Jeg hadde ikke direkte forventet en lønnsfest, men jeg hadde forventet mer enn 76 øre i timen.

Det store pensjonsranet: Mens besteforeldrene gjør opprør, så må barnebarna deres forberede seg på å jobbe mer

Annonse
Annonse