JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Sosionomstudent Maren (22) er ny leder i FO-Studentene

– Jeg mener det er viktig at vi kaller oss sosionom, vernepleier, barnevernspedagog, i stedet for å si miljøarbeider og miljøterapeut, sier Maren Vieth Mildestvedt.
Maren Vieth Mildestvedt (22) brenner for faget og fagforeningen.

Maren Vieth Mildestvedt (22) brenner for faget og fagforeningen.

Solveig Valkvæ

anne@lomedia.no

Maren Vieth Mildestvedt (22) er nyvalgt leder av FO-Studentene. Hun er sosionomstudent ved Høgskolen i Innlandet på Lillehammer, på tredje året. Hun har vært leder for lokallaget og studentrepresentant i profesjonsrådet for sosionomer.

– Jeg synes det har vært veldig spennende å være med i profesjonsrådet. Det har motivert meg til å stille som leder for FO-Studentene, sier Mildestvedt.

Hun vil jobbe for å vise viktigheten av å være fagorganisert og fremme engasjement for faget. Personlig er hun opptatt av hvilke titler man bruker.

– Vi må vise fram tyngden av våre profesjoner og hva vi kan bidra med i samfunnet. Jeg mener det er viktig at vi kaller oss sosionom, vernepleier, barnevernspedagog, i stedet for å si miljøarbeider og miljøterapeut, for å gjøre det tydelig hva vi kan, sier hun.

Mildestvedt ønsker å styrke lokallagene, slik at de kan være viktige sosiale samlingspunkter og en arena der studentene kan bringe til torgs ting de vil drøfte i studiehverdagen.

– Vi skal være en organisasjon hvor studenter føler at de fritt kan ytre seg og ta opp ting de synes er vanskelig, enten det er på studiet eller i praksis, sier hun.

FO-Studentene organiserer om lag 2.800 studenter. Ledelsen velges på årsmøtet, som holdes hver høst. Gjennom året arrangerer ledelsen ulike faglige og sosiale arrangementer.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for helse- og sosialarbeidere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse