JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bilgummilageret har skrevet under på tariffavtale, men oppsigelsen av klubblederen står fast

Bilgummilageret AS på Karmøy har møtt stort press utenfra etter at de nektet å inngå tariffavtale. Nå har de inngått tariffavtale med Fellesforbundet.
Tillitsvalgt Magnus Thaule i Bilgummilageret AS på Karmøy, krevde tariffavtale. I stedet fikk han oppsigelse. (Montasje: Håvard Sæbø)

Tillitsvalgt Magnus Thaule i Bilgummilageret AS på Karmøy, krevde tariffavtale. I stedet fikk han oppsigelse. (Montasje: Håvard Sæbø)

hanne@lomedia.no

Ledelsen i bedriften vil fortsatt ikke uttale seg til Magasinet for fagorganiserte, men henviser til NHO i denne saken der de i tillegg til å nekte tariffavtale har sagt opp klubblederen ved bedriften.

• Bilgummilageret nektet tariffavtale og sa opp klubblederen

Ifølge Tormod Andreassen i NHO Rogaland er Bilgummilageret AS blitt medlemmer av NHO og Norsk Bilbransjeforbund (NBF). Han bekrefter at de har mottatt krav om tariffavtale og skriver i en epost at de også har skrevet under på tariffavtalen, slik at de som krever tariffavtale får det.

Tariffavtalen inngått

Fellesforbundet har imidlertid ennå ikke mottatt noen bekreftelse på dette og avventer til dette er klart.

– Et steg i riktig retning, men vi hopper ikke i taket før vi har mottatt det skriftlig, sier Terje Lund, ombud i Fellesforbundets avdeling 57.

Ifølge Torgrim Frøland, distriktssekretær for Fellesforbundet i Rogaland, fikk forbundet 23. november endelig bekreftet at tariffavtalen ved Bilgummilageret AS er undertegnet, gjeldende fra 10. november.

Terje Lund er veldig glad for all støtten de har fått fra fagforeningskamerater i denne saken, og tror nok den oppmerksomheten har lagt ytterligere press på bedriften. Han håper dette gjør at de også er på glid i oppsigelsessaken mot klubbleder Magnus Thaule.

Følg Magasinet for fagorganiserte på Facebook

Oppsigelsen står

Men Tormod Andreassen i NHO sier at oppsigelsen står fast.

– Det en ren nedbemanning. Det har ingenting å gjøre med krav om tariffavtale eller den saken. De to sakene er således helt adskilte. Bilgummilageret AS taper dessverre penger på dekkbutikken og de ser ingen annen utvei enn dessverre å måtte nedbemanne. Dette er ikke noe bedriften ønsker å måtte gjøre. Thaule er den som har vært ansatt kortest tid i bedriften, skriver Andreassen til Magasinet.

Fellesforbundet jobber videre med oppsigelsessaken og det er ventet at LOs jurister har stevningen klar i løpet av et par uker.

Alle hotell- og restaurantansatte får garantert minstelønn

Trond ble truet på livet og fikk schæfer etter seg

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse