JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Elektrikere og EL og IT Forbundet:

Falske parkeringslapper skal gi flere medlemmer til EL og IT Forbundet

Hvis du er elektriker i Oslo og finner en gul lapp under vindusviskeren på bilen din, så er det ikke sikkert at du må ut med penger. Kanskje er det en invitasjon til å bli fagorganisert.

Torgny Hasås

torgny@lomedia.no

De gule lappene på vinduet er marerittet for alle elektrikere med servicebil. Kontrollavgiften fra et parkeringsfirma kan bli en alvorlig utgift for montøren. Det er heller ikke gitt at firmaet vil dekke avgiften, selv om du er ilagt avgiften mens du utfører jobben din.

p

Nå har Elektromontørenes forening i Oslo gitt de gule lappene en ny vri. En gul beskjed stukket inn under vindusviskeren er ikke en utgift, men en oppfordring til å melde seg inn i fagforeninga.

På den gule lappen som på avstand ser ut som en lapp for innkreving av kontrollavgift som en får når en har parkert ulovlig, står det: «Heldigvis er dette ikke en Kontrollavgift. Vi la denne lappen på bilen din for at det ser ut som du jobber innenfor bransjene vi som fagforening organiserer. Mange arbeidstakere vet ikke hva det innebærer å være organisert, dette gjelder også innen våre bransjer.»

Ingen negative reaksjoner

Deretter følger en argumentasjon med hva fagforeninga står for, og hva du kan ha nytte av om du organiserer deg.

– Nei, vi har ikke fått noen negative reaksjoner, sier organisasjonsarbeider i Elektromontørenes forening, Jan Ole Evensen, til FriFagbevegelse.

Saken fortsetter under bildet.

Organisasjonsarbeider i Elektromontørenes forening i Oslo, Jan Ole Evensen, deler ikke ut parkeringsbøter, men en invitasjon til å fagorganisere seg.

Organisasjonsarbeider i Elektromontørenes forening i Oslo, Jan Ole Evensen, deler ikke ut parkeringsbøter, men en invitasjon til å fagorganisere seg.

Torgny Hasås

Årsaken til at de produsert lappene, er at flere elektrogrossister nekter fagforeninga å komme inn og snakke med elektrikerne når de er innom for å hente materiell og ta seg en kopp kaffe. I andre byer har det vært en vanlig måte for fagforeninga å komme i kontakt med elektrikere som jobber aleine hele dagen og kjører servicebil. Men i Oslo-området har dette blitt vanskeligere.

p

Takk for at du er medlem

Den falske kontrollavgiftslappen inneholder også en hilsen til de som allerede er medlem:

«Er du medlem? Takk for at du ønsker å stå sammen med oss for å jobbe for gode lønns- og arbeidsforhold og for fagene våre. Etter vår mening har du gjort et klokt valg og vi håper at du ser nytten i medlemskapet og at du tar kontakt med oss hvis det skulle være noe du lurer på.»

Jan Ole Evensen kan ikke konkret si at de har vervet medlemmer på denne måten, men det er en metode for å komme i kontakt med potensielle medlemmer.

Verveløpeseddel fra Elektromontørenes forening i Oslo utformet som en kontrollavgiftslapp.

Verveløpeseddel fra Elektromontørenes forening i Oslo utformet som en kontrollavgiftslapp.

Torgny Hasås

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse