JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp-velgere positive til bistand

Hele 71 prosent av Fremskrittspartiets velgere er positive til norsk bistand.

Dette viser en ny og omfattende undersøkelse Statistisk sentralbyrå har gjort på vegne av Norad, skriver Klassekampen.

Ifølge undersøkelsen er 87 prosent av befolkningen positive til norsk bistand. For Frps velgere er tallet 71.

Rapporten blir onsdag presentert av miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV).

– Dette er utrolig gledelige tall. De viser at den norske befolkningen er solidarisk, og slett ikke har den egoholdningen mange vil gi inntrykk av, sier han.

– Villedende kampanje

Solheim mener undersøkelsen viser at Fremskrittspartiet ikke er i kontakt med egne velgere. I Frps alternative statsbudsjett for 2011 går partiet inn for å redusere norsk bistand fra 27 til 18 milliarder kroner.

– Frp har i alle år drevet en villedende kampanje mot norsk bistand. Poenget med denne kritikken har aldri vært å gjøre bistanden bedre, men å nøre opp under fordommer og skaffe seg velgere. Heldigvis viser denne undersøkelsen at Siv Jensen nok en gang undervurderer egne velgere, sier miljø- og utviklingsministeren.

Mens halvparten av de spurte mener at nivået på norsk bistand er passe stort, vil 20 prosent gi mer. Med andre ord mener sju av ti nordmenn at bistanden er passe stor eller bør økes.

I 2006 var det bare fire av ti som mente det samme, skriver Klassekampen.

Endret program

Utenrikspolitisk talsmann i Frp, Morten Høglund, avviser at partiet driver kampanje mot norsk bistandspolitikk.

– Tiden da vi gikk mot all bistand er forbi. De siste årene har vi endret program, og sier helt tydelig at vi er for bistand så lenge den fungerer, sier han.

Han er kritisk til at rapporten er bestilt av Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad).

– Jeg tror ikke jeg går for langt hvis jeg sier at det ikke er en fullstendig objektiv oppdragsgiver, sier Frp-politikeren. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse