Nedbemanning
H&M kutter 1.500 stillinger – usikkert om ansatte i Norge rammes
Den svenske kleskjeden må spare to milliarder svenske kroner.
H&M har 107.500 fulltidsansatte på verdensbasis. Nå må kjeden kutte 1.500 stillinger.
Ylva Holm Torsteinson
katharina@lomedia.no
– Foreløpig er det for tidlig i prosessen å definere hvordan det konkret vil påvirke Norge, skriver pressekontakt Johanna Helsing Martin i H&M Group i en epost.
H&M Group – som inkluderer klesbutikkene COS, Weekday, Monki, Cheap Monday og H&M – har 5.000 butikker i 71 land, ifølge Store norske leksikon.
– Det vi har kommunisert i dag er en reduksjon på rundt 1.500 stillinger globalt, innenfor sentrale funksjoner, både ansatte og konsulenter, skriver pressekontakten.
Håper ansatte i Norge skånes
– Det er helt forferdelig at så mange ansatte kommer til å miste inntekten sin, sier Sebastian Belter, konserntillitsvalgt i H&M.
Det er 1.643 fulltidsansatte i H & M i Norge, ifølge årsrapporten for 2021, men den sier ikke noe om hvor mange som har deltidsstillinger. 730 ansatte er fagorganisert i Handel og Kontor (HK).
Belter har tett dialog med europeiske tillitsvalgte i kleskjeden.
– Jeg håper ikke at kuttet i antall stillinger går ut over ansatte i Norge, sier han.
Mye lest: Zara-ansatte Alejandra jubler over lovendring. Nå skal heltid være normen
Trakk seg ut av Russland
– Vi er veldig oppmerksomme på at kolleger vil bli berørt av dette. Vi vil støtte våre kolleger i å finne den best mulige løsningen for deres neste steg, skriver Helena Helmersson, administrerende direktør i H&M Group i pressemeldingen.
Mye av årsaken til reduksjonen i antall stillinger er at kjeden tidligere i år trakk seg ut av det russiske markedet og stengte mer en 150 butikker i Russland, ifølge BBC.
Mye delt: Mimoun har sonet 30 dommer i fengsel. Da han begynte i Meny, hadde han fotlenke på
Dette er en sak fra
Vi skriver om ansatte i handel, kontor, luftfart og reiseliv, finans, forlag, media, samferdsel og organisasjoner.