JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nedbemanning

H&M kutter 1.500 stillinger – usikkert om ansatte i Norge rammes

Den svenske kleskjeden må spare to milliarder svenske kroner.
H&M har 107.500 fulltidsansatte på verdensbasis. Nå må kjeden kutte 1.500 stillinger.

H&M har 107.500 fulltidsansatte på verdensbasis. Nå må kjeden kutte 1.500 stillinger.

Ylva Holm Torsteinson

katharina@lomedia.no

– Foreløpig er det for tidlig i prosessen å definere hvordan det konkret vil påvirke Norge, skriver pressekontakt Johanna Helsing Martin i H&M Group i en epost.

H&M Group – som inkluderer klesbutikkene COS, Weekday, Monki, Cheap Monday og H&M – har 5.000 butikker i 71 land, ifølge Store norske leksikon.

– Det vi har kommunisert i dag er en reduksjon på rundt 1.500 stillinger globalt, innenfor sentrale funksjoner, både ansatte og konsulenter, skriver pressekontakten.

Håper ansatte i Norge skånes

– Det er helt forferdelig at så mange ansatte kommer til å miste inntekten sin, sier Sebastian Belter, konserntillitsvalgt i H&M.

Det er 1.643 fulltidsansatte i H & M i Norge, ifølge årsrapporten for 2021, men den sier ikke noe om hvor mange som har deltidsstillinger. 730 ansatte er fagorganisert i Handel og Kontor (HK).

Belter har tett dialog med europeiske tillitsvalgte i kleskjeden.

– Jeg håper ikke at kuttet i antall stillinger går ut over ansatte i Norge, sier han.

Mye lest: Zara-ansatte Alejandra jubler over lovendring. Nå skal heltid være normen

Trakk seg ut av Russland

– Vi er veldig oppmerksomme på at kolleger vil bli berørt av dette. Vi vil støtte våre kolleger i å finne den best mulige løsningen for deres neste steg, skriver Helena Helmersson, administrerende direktør i H&M Group i pressemeldingen.

Mye av årsaken til reduksjonen i antall stillinger er at kjeden tidligere i år trakk seg ut av det russiske markedet og stengte mer en 150 butikker i Russland, ifølge BBC.

Mye delt: Mimoun har sonet 30 dommer i fengsel. Da han begynte i Meny, hadde han fotlenke på

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i handel, kontor, luftfart og reiseliv, finans, forlag, media, samferdsel og organisasjoner.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse