JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

Skolenes landsforbund ønsker mindre klasser i småskolen

Færre elever i hver klasse i småskolen er et forebyggingstiltak, skriver Lene Bakkedal.

Færre elever i hver klasse i småskolen er et forebyggingstiltak, skriver Lene Bakkedal.

Colourbox.com

Dette er et meningsinnlegg. Send inn debattinnlegg til debatt@lomedia.no
Vi må ha færre elever i første til fjerde klasse.

Skolenes landsforbund (SL) vil ha et makstall på 15 elever i hver klasse i småskolen.

En slik reform vil kunne forebygge mange senere utfordringer. Tenk deg at du er alene lærer i en førsteklasse med 28 elever.

Da har du cirka to minutter til hver elev, i teorien. Mye av det du gjennomgår vil selvsagt være felles for alle elever, så i praksis har du mye mindre enn to minutter per elev.

Er det da mulig å bygge gode relasjoner til hver enkelt elev? Eller blir de stille elevene oversett til fordel for de som høylytt krever oppmerksomhet?

Dessverre er det nok ofte det siste som skjer. Og når vi i dag vet at mange elever strever med skolevegring og føler seg utrygge, må vi som samfunn gjøre noe. Økende voldsproblematikk i barneskolen må vi også ta på det største alvor.

SL er overbevist om at forebygging er både bedre og billigere enn reparasjon.

Færre elever i hver klasse i småskolen er et forebyggingstiltak. Vi er sikre på at det vil gi færre elever med psykiske utfordringer som skolevegring og utagering i våre klasserom.

Vi er også overbevist om at elevenes faglige utbytte blir bedre.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse