JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sluttpakke:

Gunnar tar sluttpakke for at de yngste skal beholde jobben: – Å sende ut en 20-åring ble for trasig

Da bedriften måtte nedbemanne forhandlet hovedtillitsvalgte Gunnar Kildal fram en avtale om å tilby sluttpakke til de over 62 år. Både han og mange av de andre veteranene har takket ja.
Hovedtillitsvalgte Gunnar Kildal I Industri Energi i Ferroglobe Mangan i Mo i Rana har forhandlet fram en avtale om å tilby sluttpakke til de over 62 år.

Hovedtillitsvalgte Gunnar Kildal I Industri Energi i Ferroglobe Mangan i Mo i Rana har forhandlet fram en avtale om å tilby sluttpakke til de over 62 år.

Øyvind Bratt, Rana Blad

tonje@lomedia.no

Kildal setter dermed verneskoene på hylla etter 47 år i arbeidslivet. Han har jobbet ved bedriften, som i dag heter Ferroglobe Mangan, i Mo i Rana siden høsten 1973.

– Å sende ut en 20-åring ble for trasig. Jeg har jo tross alt min pensjon, sier Kildal, som er hovedtillitsvalgt i Industri Energi.

• Les også: Dette er snittlønna i over 350 yrker

Selv om det vanlige er å legge ansiennitetsprinsippet til grunn ved nedbemanning, mener Kildal at sluttpakker ble mest riktig gitt situasjonen.

Tilbudet til de over 62 år er at de slutter i jobben og får seks måneder lønn pluss feriepenger utbetalt i sluttpakke. Selv er Kildal ikke så opptatt av pengene og sier at han like gjerne kunne ha jobbet for lønnen til han gikk av.

– Alle de 12 operatørene som er over 62 år får tilbud om sluttpakke, og det ser foreløpig ut som om de aller fleste takker ja, sier Kildal.

I oktober i fjor ble de rundt 90 ansatte ved bedriften permittert. De har 60 operatører, lærlinger inkludert.

• Les også: Økonomiprofessor: – Flau smak i munnen å se at de viktigste jobbene er dårligst betalt

– Bedriften har problemer med å få solgt mangan, og det ble for dyrt å produsere for lager, forteller Kildal.

I mars startet bedriften opp en av ovnene igjen, men de så seg likevel nødt til å kutte kostnader.

Bedriften i Mo i Rana produserer manganlegeringer i to smelteovner med en kapasitet på 125.000 tonn i året.

Daglig leder Roar Bustnes i Ferroglobe Mangan ønsker ikke å kommentere saken.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse