JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Landsmøte Norsk Sjømannsforbund:

Ukrainsk fagforeningsleder takker Sjømannsforbundet for støtte

– Vi hadde aldri klart å hjelpe våre medlemmer uten den støtten vi har fått fra norsk og internasjonal fagbevegelse, sa leder for det maritime fagforbundet i Ukraina, Oleg Grygoriuk.
HILSTE LANDSMØTET: Oleg Grygoriuk, leder for Maritime Transport Workers Trade Union of Ukraine.

HILSTE LANDSMØTET: Oleg Grygoriuk, leder for Maritime Transport Workers Trade Union of Ukraine.

Tri Nguyen Dinh

roy@lomedia.no

Grygoriuk besøker i dag og i morgen landsmøtet til Norsk Sjømannsforbund i Tromsø, og han brukte sin hilsningstale til å hylle støtten Ukraina og ukrainske fagbevegelse har mottatt siden Russland invaderte landet 24. februar i år.

– Jeg vil ikke bruke tiden på å snakke om situasjonen hjemme. Den kan dere se på TV hver eneste dag. Vi forsøker å hjelpe våre medlemmer så godt vi kan, men vi hadde aldri klart det uten den støtten og solidariteten som dere i Norge har gitt oss, sammen med støtten fra europeisk og internasjonal fagbevegelse. Dere som er delegater på denne kongressen er en del av den støtten vi er helt avhengig av, sa Grygoriuk.

– Et forbilde

Lederen for Maritime Transport Workers Trade Union of Ukraine, MTWTU, fortalte at de har medlemmer som har måttet flykte fra de okkuperte områdene sør og øst i Ukraina. Utdanningen av sjøfolk som ligger i den okkuperte byen Kherson, har blitt flyttet ut av området. Det inkluderte også 50 sjøkadetter.

Norsk Sjømannsforbund har ved to anledninger gitt 250.000 kroner til det ukrainske forbundet og deres arbeid.

– Jeg har nettopp hørt en fantastisk tale her om hva dere gjør for medlemmene deres, og det inspirerer og motiverer oss til å fortsette arbeidet vårt. Jeg ønsker dere en fantastisk kongress og med valget av ny ledelse. Dere er et forbilde for oss, og jeg vil at dere skal gi dere selv en stor applaus for den støtten dere har gitt og fortsatt gir oss, sa Oleg Grygoriuk, og fikk stående applaus i respons.

Dette er en sak fra

Vi skriver om sjøfolk, havfiskere, maritime ledere og ansatte i maritime yrker.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse