JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Måtte oppgi bh-størrelsen

Kvinnelige ansatte måtte sette BH-størrelsen på navneskiltene sine.

Nå er undertøyskjeden Change dømt for kjønnsdiskriminering i Sverige.

– Det føles veldig bra med en fellende dom, sier kvinnen som tok undertøyskjeden til retten.

– Les også: Spår massiv butikkdød

Da hun begynte å jobbe i en av Changes butikker fikk hun beskjed om at hun i tillegg til navnet, så skulle BH-størrelsen hennes angis.

– Jeg spurte direkte hvorfor jeg skulle sette på BH-størrelsen min, men fikk til svar at sånn er det bare, sier kvinnen til TT.

Selskapet hevder at det er frivillig å oppgi BH-størrelsen. Men ifølge kvinnen, som nå har sagt opp jobben, var det et press om det, noe hun følte krenkende.

– Les også: Undersøker klesbransjen

Fagforeningen Handels saksøkte Change og krevde til sammen 300.000 svenske kroner i erstatning til kvinnen for diskriminering og brudd på kollektivavtalen. Også Handels krevde 100.000 for brudd på kollektivavtalen.

Onsdag ble Change dømt av Arbetsdomstolen til å betale 50.000 svenske kroner i erstatning til kvinnen. Dommen kan ikke ankes. (ANB-NTB-TT)

Warning
Annonse
Annonse