JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
FOREDRAG: Silvija Seres fra Technorocks pratet om teknologi og ledelse på LOs IKT-konferanse.

FOREDRAG: Silvija Seres fra Technorocks pratet om teknologi og ledelse på LOs IKT-konferanse.

Leif Martin Kirknes

LOs IKT-konferanse:

Livslang læring blir livsviktig for bedrifter, tror Silvija Seres

– Vi skal skape nye jobber, men skal vi overleve må vi også ha folk som kan stå i jobben, sier Silvija Seres.



03.11.2017
08:17
09.03.2018 13:40

Leif.kirknes@lomedia.no

Vi kan ikke være best på alt – og vi må bli flinkere til å fremheve det vi er gode på. Det mener Silvija Seres, direktør i Technorocks, som var invitert til å prate på LOs IKT-konferanse. Det er kanskje typisk norsk å være god, men vi trenger å være mer presise på hva vi er gode på, for vi kan ikke være gode på alt, mener Seres.

Hun mener Norge allerede har fått til ganske mye i spørsmålet «hva skal vi leve av etter oljen», som å lage teknologi for prosessindustrien som er best i verden, samt det vi har fått til innen vannkraft og i maritim sektor.

– Vi har gjort mye bra, men vi feirer det ikke, sier Seres, som legger til at vi også er dårlig på å feire de historiske heltene vi har, slik som IT-pioneeren Ole-Johan Dahl (1931-2002).

Mange arbeidsløse får kutt i dagpengene

Livslang læring

Teknologisk utvikling som går usedvanlig fort, forteller Seres. Regnekraft, tilgjengelige datamengder og nettverkshastigheten har vokst ekstremt, samtidig som prisen har gått ned. Veksten er nesten ikke er til å tro, den er eksponentiell. Litt forenklet forklart skjer det en fordobling annethvert år på regnekraft (teknisk sett snakker vi om antallet transistorer brikkerprodusentene klarer å skvise inn på samme areal), og slik at det vært siden fenomenet først ble observert i 1965 av Gordon Moore (som senere grunnla Intel).

De som ikke forstår at dette skjer og hva det faktisk innebærer, vil snart bli overrasket, tror Seres. Hun mener mange av dagens ledere må begynne å tenke nytt, ellers vil de støte på problemer. Ikke minst når det gjelder videreutvikling og skolering av sine ansatte.

– Det er mange konsernsjefer som sier at de ikke kan være sentimentale, og at de helst vil bytte ut 1/3 av staben sin mot folk med helt nye ideer. Hvis det er sånn de tenker, kan jeg garantere at den gruppen av nyansatte er utdatert om 5-10 år. Alle må med, på en mer dynamisk måte. Det handler om livslang læring, sier Seres.

Må ha folk til å ta «de nye jobbene»

65 prosent av alle yrker er sagt å skulle forsvinne. De blir ikke borte, men de videreutvikles, forklarer hun. Da må vi ha en visjon om hvorfor og hvordan det skal bli mulig for folk å videreutvikles.

– Vi skal skape nye jobber, men skal vi overleve må vi også ha folk som kan stå i jobben, sier Seres.

Det finnes masse spennende lærdom på nettet man kan bruke for å utvikle seg som arbeidstaker, fra universiteter og nettjenester, men folk får i realiteten aldri tid til å lære dette.

– Det er utrolig vanskelig å finne incentiv for å lære seg selv ting, hvis ikke arbeidsgiverne er med på det og kobler opp utviklingsplaner og skreddersyr jobbinnhold, sier Seres.

Fremtidens yrker handler ikke bare om teknologi, legger hun til. Alt kan ikke delegeres til maskiner. Etiske dilemmaer er blant problemene som må forbli våres, og ikke maskinenes, ansvar å løse, mener Seres.

Leteaksjon-app vant på teknologisk innovasjonskonferanse

Case: Borregaard

Verdens fem mest verdifulle selskaper på Fortune 500 er nå alle teknologiske. Apple, Googles eierselskap Alphabet, Microsoft, Amazon og Facebook. Programvare blir mer og mer viktig. Derfor driver norske selskaper som DNB og Telenor også og ser i den retningen. Telenor har vært med på en slik reise før. De gikk fra å være et lokalt fasttelefoniselskap til et av verdens største mobiltelefoniselskap.

Hvis Seres skal trekke frem et selskap som i særlig stor grad har lykkes i å omstille seg selv og videreutvikle sine ansatte, nevner hun Borregaard. De er best i verden på sitt felt, men spisse på hva de er best på. De er gode på kjemi, produksjon og salg, og en god porsjon av inntekten kommer fra helt nye ting. Og Borregaard har ikke sagt opp en eneste person.

Borregaard kunne derimot fort havnet i samme situasjon som Norske Skog om de ikke var årvåkne, for utgangspunktet var rimelig likt. Men Norske Skog lager fortsatt kun avispapir og har ikke satset på andre ting, påpeker Seres.

Tenke litt bredere

Andre eksempler er på selskaper som har sett litt videre enn sitt eget opphav, er Wilhelmsen, som har gått fra ren shipping til å bli viktig logistikkpartner for Nato. Stormgeo som har gått fra pene værdamer til å levere værtjenester og data i forbindelse med energimarkedet. Ruter har sjanglet seg gjennom veien mot betalingsløsning og kommet ut som et av de tre mest innovative selskapene i verden på offentlig transport. Det handler om å ikke lenger tenke silo om man vil frem og videre, mener Seres. Det er derimot et problem at reguleringene og politikken fortsatt eksisterer i siloer, mener Seres.

Et eksempel på selskap som har gått i baret er Nokia som hadde datidens beste mobiltelefoner, men hvor ledelsen vendte tommelen ned når ingeniørene begynte å foreslå smarttelefoner, ettersom det var ikke-smarttelefoner ledelsen anså som Nokias styrke. Men så ble de tatt fullstendig på senga av Apples suksess med Iphone.

Likeså har Amazon - som mange kanskje har sett på som en bokhandel - tatt blant annet logistikkbransjen på senga. Tesla har tatt mye av bilbransjen på senga - og er i kanskje i ferd med å ta romfartsbransjen på senga. Netflix har tatt mye av innholdsbransjen på senga - men ikke nødvendigvis NRK, som med konseptet Skam har tatt en spennende retning i å utfordre godt etablerte distribusjonskanaler.

• Følg oss på Facebook

Tilbakelent

Seres sitter i en del styrer. Der møter hun ofte holdningen «slapp av, vi har vært gjennom endring før, dette kan vi». Men Seres tror ikke disse tar innover seg hvordan teknologien er i ferd med å endre våre liv og verden for øvrig i det som vil bli beskrevet i historiebøkene som «den fjerde industrielle revolusjon».

Styrelederne snakker om digitalisering som effektivisering, og tror det betyr «mer for mindre». Seres tror derimot det vil innebære «mer for mer». Mer effektive IT-system må fortsatt vedlikeholdes, oppgraderes og skrus på hele tiden, ikke minst for å være oppdatert mot regelverk og reguleringer i stadig endring, minner hun om.

– Å gjøre mer for mindre er bare tull. Fart er ikke noen erstatning for retning. Man må vite hvor man skal for at farten skal være meningsfull, sier Seres.

– Det er mange ledere som sier at nå må vi lage en digital strategi. Det er feil. Først må vi finne ut hva slags problemer vi skal løse, og så rigge oss til for det. Ingen bryr seg om hvordan det egentlig gjøres teknisk, sier Seres.

Tenke meget langsiktig

Andre måter å digitalisere på er effektivisering gjennom forretningstransformasjon og samfunnstransformasjon. Disse punktene er det vanskelig å få gjennomslag for, tror Seres. Det krever ny kunnskap og nye forretningsmodeller, men det gamle har for vane å vinne mot det nye.

– I kampen mot langsiktig og kortsiktig, vinner kortsiktighet fordi vi må nå budsjettene. Med mindre noen kjempevisjonære folk tror på det på en positiv måte, kommer vi ikke til å ha motet til å gjøre dette, sier Seres.

Det hadde vært bedre å tenke i de virkelig lange linjer, mener hun. Man må bli kvitt kvartalsstyring og kortsiktighetstyranniet. Å bli stor, og lage en ny Vipps, Finn eller Iphone, er ikke noe du kan regne deg frem til, mener hun. Hun viser til hocekyspilleren Wayne Gretzky. Hvorfor er du så god til å spille hockey, ble han spurt om en gang. Det er fordi jeg er der pucken kommer til å være, ikke der den er, svarte han. Henry Ford begynte å lage biler mens kundene trodde behovet egentlig var raskere hester.

– Vi må være visjonære rundt hvilke problem vi skal løse, men så kan vi være taktiske på hvordan vi kommer oss dit, sier Seres.

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Best på olje på grunn av best produksjon

Seres tror videre det er fantasitenkning for Norge å «ta opp kampen med Silicon Valley». Slik er det er nå, tar vinnerne alt. Tjenestene som er størst får ekstremt god gravitasjonskraft. Hvis alle er på Finn, så vil alle dit. Noen få kan få suksess globalt, men vi bør ikke belage oss på å utkonkurrere Silicon Valley som ny melkeku-strategi, mener Seres.

– Det er fem millioner av oss. Det er mindre enn en feilmargin i en indisk folkeopptelling, påpeker hun.

Seres mener heller Norge bør satse i en annen, undervurdert, ende av verdikjeden. Innenfor forskning og utvikling har vi alltid vært verdensledende. Det mulighetsrommet er like lukrativt som Silicon Valley-enden, og det bør vi ta tak i, mener Seres. Det er noe vi faktisk er gode på. Som i høyteknologisk prosessindustri.

– Vi ble rike på olje ikke fordi det var ekstremt mye olje hos oss, men fordi vi klarte å lage best produksjonsmetodikk. Det er ikke de sterkeste, men de mest tilpasningsdyktige som vinner, sier hun.

Fandeninvoldskhet

Seres tror det faktum at vi bor i et land i røffe omgivelser gjør at vi har et naturgitt fortrinn.

– Det er der omgivelsestrykket er størst at innovasjon er mest effektivt. Vi har verdensledende posisjoner innen felt som olje, vannkraft og aluminium. Det har nok noe med at vi har helt håpløs geografi og et helt grusomt klima. Det er en fandenivoldskhet i oss som gjør at vi lager de beste løsningene. Vi vil overleve, men har gjennom tidene måttet jobbe kjempehardt for det, sier Seres.

Det norske sosialdemokratiet er i krise, mener Martin Kolberg

Områder verdt å følge med på:

• Kunstig intelligens og håndtering av store datamengder (AI, Big Data)

• Robotikk og automatisering

• Bioteknologi, bioinformatikk og syntetisk biologi

• Energi, smartbyer og smarthus

• 3D-printing og nanoteknologi

• Nettverk og sensorer

• Digital medisin

• Finansteknologi, regulatorisk teknologi og utdanningsteknologi

• Virtuell virkelighet og utvidet virkelighet (VR og AR)

• Genetikk

• Transport og droner

• Blockchain

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
03.11.2017
08:17
09.03.2018 13:40



Mest lest

TAKKET NEI: Ansatte i Bane Nor som kan gå av med pensjon har for tilbud om høyere lønn for å stå i jobben. Gunn Kulstad takket nei til tilbudet. Hun reagerer på forskjellsbehandlingen.

TAKKET NEI: Ansatte i Bane Nor som kan gå av med pensjon har for tilbud om høyere lønn for å stå i jobben. Gunn Kulstad takket nei til tilbudet. Hun reagerer på forskjellsbehandlingen.

Morten Hansen

Gunn ble tilbudt 10.000 ekstra i måneden for å vente med å gå av med pensjon

Hanna Skotheim

Kaisa har vært fattig i verdens rikeste land: – Det er stigmatiserende å stå fram som fattig i Norge

ADVARER: Rafal Janeczeks liv ble snudd på hodet etter tiden som ansatt i bemanningsfirmaet Kranfører AS. Nå håper han andre arbeidsinnvandrere skal slippe å oppleve det samme som ham.

ADVARER: Rafal Janeczeks liv ble snudd på hodet etter tiden som ansatt i bemanningsfirmaet Kranfører AS. Nå håper han andre arbeidsinnvandrere skal slippe å oppleve det samme som ham.

Håvard Sæbø

Da Rafal (33) begynte å kreve lønn mellom oppdrag, ble jobben et mareritt

Telefonbetjenter blir trakassert at kunder.

Telefonbetjenter blir trakassert at kunder.

Illustrasjonsfoto: Motortion/Colourbox

Telefonbetjenter blir drapstruet på jobb. Her forteller tre ansatte sine historier

Marian Abdi Hussein (SV) , Maria-Karine Aasen-Svensrud (Ap) og Tobias Drevland Lund (Rødt) var blant fagkandidatene som ble stemt inn på Stortinget

Marian Abdi Hussein (SV) , Maria-Karine Aasen-Svensrud (Ap) og Tobias Drevland Lund (Rødt) var blant fagkandidatene som ble stemt inn på Stortinget

Hanna Skotheim, Sidsel Valum og Brian Cliff Olguin

Se hvem som kom inn på Stortinget fra fagbevegelsen

NESTEN PARKERT FOR GODT: Yngve Hovland (52) ble hardt skadet på jobb i fengselet. Sykkelen holder ham oppe på fritida.

NESTEN PARKERT FOR GODT: Yngve Hovland (52) ble hardt skadet på jobb i fengselet. Sykkelen holder ham oppe på fritida.

Eivind Senneset

Først to år etter, er yrkesskaden til Yngve godkjent av Nav

Sverre Myrli har formelt bedt Europautvalget sørge for at implementeringen av EUs fjerde jernbanepakke legges på is.

Sverre Myrli har formelt bedt Europautvalget sørge for at implementeringen av EUs fjerde jernbanepakke legges på is.

Helge Rønning Birkelund

Arbeiderpartiet har formelt bedt regjeringen utsette jernbanepakke fire

ULOVLIG PRAKSIS: Unibuss må betale 5000 kroner til Ruter dersom sjåfører bryter mobiltelefonreglementet til Ruter, men Oslo tingrett mener Unibuss sin praksis med å la sjåførene selv betale den «boten» er ulovlig.

ULOVLIG PRAKSIS: Unibuss må betale 5000 kroner til Ruter dersom sjåfører bryter mobiltelefonreglementet til Ruter, men Oslo tingrett mener Unibuss sin praksis med å la sjåførene selv betale den «boten» er ulovlig.

Roy Ervin Solstad

Bussjåfør ble bøtelagt for mobilbruk, men nektet å betale. Nå har han vunnet i retten

HÅP: – Jeg er glad fordi vi nå kan få endret lovverket. Nå er det flertall på Stortinget for å få vekk karenstiden. Det er flertall for at syke og skadde mennesker kan få beholde inntekten sin, arbeidsavklaringspenger, helt fram til de er ferdig avklart i Nav og helsevesenet, sier Elisabeth Thoresen, som leder AAP-aksjonen.

HÅP: – Jeg er glad fordi vi nå kan få endret lovverket. Nå er det flertall på Stortinget for å få vekk karenstiden. Det er flertall for at syke og skadde mennesker kan få beholde inntekten sin, arbeidsavklaringspenger, helt fram til de er ferdig avklart i Nav og helsevesenet, sier Elisabeth Thoresen, som leder AAP-aksjonen.

Jan-Erik Østlie

AAP-generalen øyner håp om bedre forhold for syke og skadde i norsk arbeidsliv

Det er ikke alle dokumenter fra Stortinget som kommer til å bli med hjem til Hamar når Karin Andersen avslutter sitt 24 år lange liv som stortingsrepresentant.

Det er ikke alle dokumenter fra Stortinget som kommer til å bli med hjem til Hamar når Karin Andersen avslutter sitt 24 år lange liv som stortingsrepresentant.

Torgny Hasås

Etter 24 år mistet SVs Karin Andersen plassen sin på Stortinget: – Jeg har veldig mye ugjort i politikken

DRØMME-STATSRÅDER: Trine Lise Sundnes (Ap), Terje Aasland (Ap), Freddy Øvstegård (SV), Mona Fagerås (SV) , Arne Nævra (SV) og Sverre Myrli (Ap) er blant politikerne forbundene peker på som sine favoritter.

DRØMME-STATSRÅDER: Trine Lise Sundnes (Ap), Terje Aasland (Ap), Freddy Øvstegård (SV), Mona Fagerås (SV) , Arne Nævra (SV) og Sverre Myrli (Ap) er blant politikerne forbundene peker på som sine favoritter.

Bakgrunnsfoto: Erlend Angelo

Her er LO-forbundenes ønske-statsråder

– Det er sånn at vedtak som er fattet i Stortinget, er det konstitusjonell tradisjon for at en gjennomfører, sier Erna Solberg.

– Det er sånn at vedtak som er fattet i Stortinget, er det konstitusjonell tradisjon for at en gjennomfører, sier Erna Solberg.

Tormod Ytrehus

Solberg om EUs fjerde jernbanepakke: – Tradisjon for å gjennomføre stortingsvedtak

Leif Martin Kirknes

LOs tre mektigste krever at Støre endrer loven

Kommentar

Erna Solberg vil bli husket for at hun fikk Frp inn i regjering, skriver Kjell Werner.

Erna Solberg vil bli husket for at hun fikk Frp inn i regjering, skriver Kjell Werner.

Jan-Erik Østlie

«Erna vil bli husket for at hun fikk Frp inn i regjering»

Joachim Espe i Bygningsarbeidernes Fagforening mener bemanningsbransjen og entreprenørene har fått mange nok sjanser til å skikke seg.

Joachim Espe i Bygningsarbeidernes Fagforening mener bemanningsbransjen og entreprenørene har fått mange nok sjanser til å skikke seg.

Erlend Angelo

Joachim har kjempet mot bemanningsbyråene i mange år. Nå kan bygningsarbeideren juble

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad innrømmer at han aktivt prøvde å unngå skatt på statsrådsbolig.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad innrømmer at han aktivt prøvde å unngå skatt på statsrådsbolig.

Jan-Erik Østlie

Ropstad innrømmer at han prøvde å unngå skatt på pendlerleilighet

Helsefagarbeider Heidi Johansen (64) håper hennes historie kan gjøre livet lettere for neste generasjon løsmedarbeidere.

Helsefagarbeider Heidi Johansen (64) håper hennes historie kan gjøre livet lettere for neste generasjon løsmedarbeidere.

Eivind Senneset

Heidi (64) håper hennes historie kan gjøre livet lettere for neste generasjon løsmedarbeidere

Jan-Erik Østlie / Atle Espen Helgesen

Industri Energi med tydelige forventninger til ny regjering

LÅGAST PÅ PRIS: App-selskapet Intercab/Ridel danka ut konkurrentane i anbodet om å køyre skoleelevar og funksjonshemma i Agder.

LÅGAST PÅ PRIS: App-selskapet Intercab/Ridel danka ut konkurrentane i anbodet om å køyre skoleelevar og funksjonshemma i Agder.

Tormod Ytrehus

App-selskap vann konkurranse om å køyre taxi for kommunen

Jan Erik Østlie

Støre kan juble: Norge skifter fra blått til rødt


Flere saker