JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Likestilling

Nå er ikke elektrobransjen lenger bare for gutta - i nord viser kvinnene vei

38 kvinnelige elektrikere fra hele Nord-Norge var samlet til Elektrokvinnekonferansen i Nordland.
18 av de 38 deltagerne på Elektrokvinnekonferansen i Bodø kom fra Caverion i Harstad, Bodø og Helgeland.

18 av de 38 deltagerne på Elektrokvinnekonferansen i Bodø kom fra Caverion i Harstad, Bodø og Helgeland.

Caverion

knut.viggen@lomedia.no

Fra Caverion på Helgeland deltok 25 prosent av arbeidsstokken, alle kvinner.

– Vi ønsker å være en rollemodell for resten av bransjen og vise at det er fullt mulig å skape et inkluderende arbeidsmiljø der kvinner trives, vokser og leder, sier avdelingssjef Merete Karlsen.

Byggebransjen har tradisjonelt vært en mannsdominert sektor, men ting endrer seg. Caverion på Helgeland er stolte over å ha en kvinneandel på 25 prosent, et tall som de jobber kontinuerlig med å øke.

Bakgrunn: Starter kvinnenettverk i Nordland - og får 300.000 kroner i pengestøtte

Nettverksbygging for elektrikere

I Bodø var det 38 elektrikere fra hele Nord-Norge samlet – alle kvinner. 18 av dem kom fra Caverions avdelinger i Harstad, Bodø og Helgeland.

– Dette var ikke en tilfeldig handling, men et klart signal om at Caverion tar mangfold og likestilling på alvor. Vi ønsker å synliggjøre våre kvinnelige ansatte og vise at kvinner ikke bare hører hjemme i byggebransjen, men også har en nøkkelrolle i å lede den inn i fremtiden. Bransjen er ikke lengre bare for menn, sier Karlsen.

Her er alle de 38 deltagerne fra Nordland. Fra EL og IT Forbundet sentralt kom Monica Derbakk, leder av Utviklingsavdelingen.

Her er alle de 38 deltagerne fra Nordland. Fra EL og IT Forbundet sentralt kom Monica Derbakk, leder av Utviklingsavdelingen.

Caverion

Arrangementet var starten på etableringen av et nettverk i regionen for kvinner i elektrobransjen, arrangert på fritiden av Kristin Sønvisen, Susann Ingebrigtsen, Maria Nyhagen og Hanna Bendiksen.

De fikk 300.000 kroner i ELBUS-midler tidligere i år, innvilget fra NHO Elektro og EL og IT.

På agendaen på konferansen var erfaringsutveksling, veien videre for nettverket og ikke minst å bli kjent med andre kvinnelige elektrikere.

Erfaringene til Caverion viser at kvinner ofte er nøye og leverer minst like gode resultater som menn. Og i tillegg bedrer det kommunikasjonen og teamarbeidet.

– Mangfold bidrar til høyere kvalitet på leveransene, noe som igjen skaper større verdi for kundene. Kvinner er en viktig ressurs som styrker vår konkurransekraft, sier Karlsen.

Et bedre arbeidsmiljø

– Det er ikke bare kundene som drar nytte av et mer mangfoldig arbeidsmiljø – også våre mannlige ansatte merker forskjellen. Mange av guttene på arbeidsplassen har uttrykt at det ville vært kjedelig uten kvinner som kollegaer. Kvinner bidrar med nye perspektiver, energi og et positivt arbeidsmiljø som skaper bedre samhandling og trivsel. Et mer balansert arbeidsmiljø fører til mer dynamikk og bedre samarbeid, noe som både løfter arbeidsmoralen og gjør hverdagen på arbeidsplassen mer givende og spennende for alle. Mangfold på arbeidsplassen er rett og slett en styrke, sier Karlsen.

Det bekrefter Alexander Brudevoll, som er tillitsvalgt i EL og IT Forbundet. Han startet som lærling i 2008 og har sett utviklingen av å ha få eller ingen kvinnelige kollegaer til å nå ha ni.

– Når en har flere jenter så gjør det noe med arbeidsmiljøet, og vi ser at med flere jenter så blir de mer likestilt oss gutta. Jeg er så stolt over at vi har så mange kvinnelige kollegaer. Og Merete er god på sosiale arenaer for å skape et godt og inkluderende arbeidsmiljø hvor en trives og vil bli, sier Brudevoll.

Caverion viser til flere eksempler på at de bevisst jobber for å tilrettelegge for kvinnelige ansatte:

* Rett til ammefri med en time ekstra hver dag

* Arbeidstøy for kvinner

* Kontraktskrav om separate garderober for kvinner og menn på byggeplass

* Et kvinnenettverk hvor ansatte kan støtte og lære av hverandre

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse