JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statkraft med flytende vindkraft i Albania

I samarbeid med norske Ocean Sun.
Illustrasjon

Illustrasjon

Starktaft

leif.kirknes@lomedia.no

Statkraft og norske leverandøren Ocean Sun er klare til å starte byggingen av et pilotanlegget for flytende solkraft i Albania. Piloten har en investeringsramme på 2 millioner euro og skal bygges i reservoaret til Statkrafts eksisterende vannkraftverk i Banja, skriver Statkraft i en pressemelding.

Godkjenningene er på plass og fase 1 i byggeprosjektet settes i gang i løpet av juni. Ocean Sun skal i fasen levere et komplett flytende solkraftverk på 0,5 MWp i samarbeid med Statkraft. Det er forventet ferdig i 4. kvartal 2020.

Når den første enheten leverer i tråd med krav og spesifikasjoner vil Statkraft starte fase 2, som omfatter ytterligere tre enheter, og øker den totale installerte effekten i anlegget til 2 MWp i løpet av 2021.

Å teste ut ny teknologi for flytende solkraft passer godt med Statkrafts strategi om å øke sin fornybare portefølje innen vann, vind og solkraft. Hvis teknologien fungerer som planlagt og potensialet for kostnadseffektivitet oppnås, kan det bli aktuelt å bygge ut flytende solkraft ved flere av Statkrafts eksisterende anlegg, skriver de i meldingen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse