JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vindkraftmotstandere anker ikke

Vindkraftmotstanderne som tapte rettssaken mot staten om å stanse utbyggingen av vindturbiner på Haramsfjellet utenfor Ålesund, anker ikke saken.
(Illu.foto)

(Illu.foto)

Leif Martin Kirknes

Det opplyser vindkraftmotstanderne Nei til vindkraftverk på Haramsøy torsdag.

– Vi kjemper videre, men ikke i retten, skriver de i en pressemelding.

I midten av mai slo Møre og Romsdal tingrett fast at konsesjonen om å bygge åtte vindturbiner er gyldig, og at arbeidet dermed kunne fortsette for fullt.

Nei til vindkraftverk på Haramsøy hadde som mål å stoppe utbyggingen.

– Det har vi ikke klart. Der vi trodde lovene skulle trumfe forvaltningspraksis, har det motsette skjedd. Politikerne har ønsket vindkraftutbygging og gitt vide rammer til forvaltningen for å få bygd vindkraftverk rundt i landet. Dette ble avgjørende for tingrettens dom. Derfor ser vi det som lite trolig å nå gjennom i en ny runde i rettsvesenet.

Nei til vindkraft på Haramsøya hadde anført at både det opprinnelige konsesjonsvedtaket i 2009, samt vedtak rundt flere endringer i prosjektet i senere tid, bar preg av mangelfull utredning. Selve utbyggingen ble satt i gang i 2019, og det har siden da vært en rekke protestaksjoner ved anlegget og flere rettssaker.

I tingretten ble vindkraftmotstanderne dømt til å betale nær en million kroner i sakskostnader.

– Vi har erfart at det er altfor dyrt å tape rettssaker, og kostnadene med en ny runde i retten har vært avgjørende for at vi velger å ikke anke saken.

(©NTB)

ole.henrik.tveten@ntb.no

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse