JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Robert Kippe blir ny programleder i Fornybaren

En ny stemme dukker opp i Energi Norges podkast Fornybaren, når Robert Kippe i dag overtar for Bendik Solum Whist som skal over i ny jobb.
PODKAST: Robert Kippe (midten) overtar for Bendik Solum Whist (t.h.) i pdokasten Fornybaren. T.v. Aslak Øverås.

PODKAST: Robert Kippe (midten) overtar for Bendik Solum Whist (t.h.) i pdokasten Fornybaren. T.v. Aslak Øverås.

Sezer Subasi

nettverk@lomedia.no

Bendik startet Fornybaren sammen med kollega Aslak Øverås for to og et halvt år siden. 130 episoder senere er det slutt, når Bendik nå forlater Energi Norge for å starte i ny jobb.

– Bendik har gjort en fantastisk jobb med Fornybaren, så jeg blir jo litt nervøs av å skulle overta mikrofonen hans. Men heldigvis er det alle de gode gjestene som bærer podkasten, i tillegg til at Aslak Øverås fortsetter som programleder, sier Robert Kippe.

Robert jobber i dag som kommunikasjonsansvarlig i vindkraftforeningen Norwea, som blir slått sammen med Energi Norge i den nye organisasjonen Fornybar Norge fra nyttår. Han er utdannet samfunnsgeograf og har blant annet jobbet som kommunikasjonssjef i EL og IT Forbundet og i SVs stortingsgruppe.

– Det blir nok færre ordspill og rim, men til gjengjeld mer trønderdialekt. Ellers er planen å holde fast på oppskriften med spennende gjester, nyheter fra fornybarsektoren og en fast dose strømsnadder i hver episode. Det mangler ikke på gode temaer å ta opp i en fornybarpodkast, fastslår Kippe.

Lansert i 2020

Fornybaren ble lansert i juni 2020 og har siden starten hatt mer enn 125.000 lyttinger – nærmere 2.000 i uka på det meste. Samtlige energiministere, en hel rekke stortingspolitikere og et betydelig antall forskere, organisasjons- og næringslivstopper har vært gjester i podkasten.

Fornybaren har også hatt liveinnspillinger på Arendalsuka, Zerokonferansen, ONS-konferansen, Energidagene ved NMBU og flere av Energi Norges egne konferanser.

– Fornybaren er blitt en viktig kanal ut mot politikere, journalister, studenter og de mange tusen som jobber i fornybarnæringen. Vi prøver å presentere aktuelle temaer på en forståelig og ofte litt humoristisk måte. For Bendik og meg har dette vært et svært lystbetont prosjekt. Nå gleder jeg meg til å drive podkasten videre med Robert, sier programleder Aslak Øverås.

Fornybaren finner du der du vanligvis hører på podkast

Kilde: Energi Norge

Annonse
Annonse