JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tariffoppgjøret 2016:

3000 kroner i lønnsøkning til ansatte i kriminalomsorgen

NFF kan leve med årets tariffavtale, men er ikke fornøyd med at fengselsansatte ikke får et skikkelig lønnsløft.
FORNØYD: – Det er positivt at de tre hovedsammenslutningene ble enig om en felles hovedtariffavtale, sir NFF-leder Rita Bråten.

FORNØYD: – Det er positivt at de tre hovedsammenslutningene ble enig om en felles hovedtariffavtale, sir NFF-leder Rita Bråten.

Ole Palmstrøm

– Vi kan leve med avtalen vi har fått, sier Rita Bråten, leder i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF)

Forhandlingene var tøffe, og det var ingen selvfølge at partene kom i mål.

Les også: Dette får de statsansatte

Skal forhandle lønn med direktoratet

Medlemmene i NFF får et generelt lønnstillegg på rundt 3000 kroner. I tillegg skal det forhandles om en lokale pott. De ble også enige om at lønnsforhandlingen skal føres på virksomhetsnivå. NFF har krevd at forhandlingene skulle overføres til kriminalomsorgsdirektoratet.

– Det er åpnet for at direktoratet kan delegere forhandlingene til driftsnivå (regionene og KRUS), men det må drøftes det med sentrale parter først. Blir en ikke enig blir det KDI og hovedsammenslutningene som tar avgjørelsen. Vi håper imidlertid at vi blir enig om hva vi gjør, sier Bråten.

Les også: Fafo-forsker: Avtalen er langt fra worst case

Ikke fornøyd med lønnsramme 39

Mange fengselsbetjenter klager over dårlige lønnsbetingelser og vil gjerne øke rammen i lønnsramme 39. Det oppnådde de ikke i året oppgjør.

– Våre utfordringer knyttet til lønnsramme 39 er imidlertid ikke borte. Sånn sett er vi ikke fornøyd. Men det var ikke mulig da staten avviste alt som gikk på sentrale tiltak. Oppgjøret handlet om regjeringen lønnspolitikk, som går på at arbeidsgiver skal få mer makt til lønnsfastsettelse.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse