JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisen:

Flere midlertidige ansettes i norske fengsler

Kriminalomsorgen ansetter flere midlertidige ansatte i fengslene rundt om i landet, som følge av koronakrisen.

Illustrasjonsfoto: Eirik Dahl Viggen

Det er ikke bestemt hvor mange personer som skal ansettes, men det skal rekrutteres ekstra medarbeidere til hver av kriminalomsorgens fem regioner.

– Koronaviruset er en utfordring også for kriminalomsorgen. Vi må i denne situasjonen innrette oss slik at vi er i stand til å utføre samfunnsoppdraget vårt på en forsvarlig og trygg måte, sier direktør Lise Sannerud i Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI).

Kriminalomsorgen ser spesielt etter fengselsbetjenter og personer som har arbeidet i kriminalomsorgen tidligere, men også personer som har erfaring fra arbeid med mennesker. Det er samtidig behov for medarbeidere som kan være med å legge til rette for ulike aktiviteter i fengselet.

p

Kriminalomsorgen besluttet å fremskynde løslatelser i forrige uke, for å redusere risikoen for koronasmitte.

126 innsatte i norske fengsler ble da løslatt 10, 20 eller 30 dager tidligere enn planlagt.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse