Kriminalomsorgen tar av på TikTok med 1,3 millioner visninger
TikTok-kontoen til Kriminalomsorgen har på kort tid fått over 18.000 følgere og 1,3 millioner visninger.
NETTSUKSESS: Stig Torgersen (31) bruker mobiltelefon uten simkort til å lage TikTok-videoer fra Mandal avdeling.
Kriminalomsorgen
Saken oppsummert
edv@lomedia.no
Initiativtaker Stig Torgersen (31), som jobber som fengselsbetjent i Agder fengsel Mandal avdeling, tenkte det var en interessant måte å presentere fengsel på for omverdenen. Det var det. Det mest sette klippet har nesten 600.000 visninger.
– Vi planla strategisk når vi skulle legge det ut, 17. mai og pinsehelga. Jeg visste at mange kom til å følge med rundt disse fridagene. Mange er nysgjerrige, de tror vi bare slenger på oransje drakter på innsatte, forteller Torgersen, som også er barneansvarlig i fengselet.
Nye medlemmer: Sandra haler inn nye NTL Ung-medlemmer via Instagram og Facebook
Nyttig info
Videoene viser hvordan ansatte dresser seg opp i verneutstyr, hvordan besøk i fengsel foregår og møte med en søkehund. Målgruppa er alt fra pårørende og barn som skal på besøk første gang til generelt nysgjerrige sjeler.
Utfordringa var å få med en telefon inn i fengselet. De måtte bruke en telefon uten simkort til opptakene. Torgersen arbeider i mottakelse og besøksavdeling, og har noe tid under innlåsinga til å lage klipp.
– Det var viktig for meg å ikke la TikTok gå på bekostning av det andre arbeidet. Et klipp tar kanskje en time å filme og redigere, pluss planlegging.
Da han hørte om Kriminalomsorgens nye strategiplan om økt åpenhet ut mot samfunnet, spilte han inn for ledelsen å bruke det fremadstormende mediet TikTok.
Mye lest: Tove og Trine vant mot ambassaden i retten.
(Saken fortsetter under bildet)
KRIMSUKSESS: Stig Torgersen (nederst til høyre) bruker mobiltelefon uten simkort til å lage TikTok-videoer fra Mandal avdeling.
Kriminalomsorgen
Strategisk åpenhet
– Kriminalomsorgens TikTok-tilstedeværelse er relativt ny, og kom som et initiativ fra ildsjeler ute i etaten. Kontoen styres overordnet sett av kommunikasjonsstaben, men innholdet produseres i straffegjennomføringsenhetene. Responsen har vært over all forventning, og vi ser at det er en god måte å nå ut på med informasjon om kriminalomsorgen og vårt samfunnsoppdrag, sier kommunikasjonsdirektør i KDI, Paal Espen Hambre.
Torgersen ønsker å vise fram at etaten driver med mer enn å sperre folk inne.
– Sikkerhet og endringsarbeid, men akkurat det er ikke så lett å filme. De fleste tror vi bare smeller igjen dører og slåss med innsatte. Men vi sloss aldri.
Neste video blir med friomsorgskontoret i Kristiansand, der det krever en del planlegging å vise tilbakeføring i praksis.
– Jeg er opptatt av å ikke framstille det som positivt å komme i fengsel, samtidig som vi gjør noe gøy i videoen.


Nå: 0 stillingsannonser