JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kriminalomsorgen tar av på TikTok med 1,3 millioner visninger

TikTok-kontoen til Kriminalomsorgen har på kort tid fått over 18.000 følgere og 1,3 millioner visninger.
NETTSUKSESS: Stig Torgersen (31) bruker mobiltelefon uten simkort til å lage TikTok-videoer fra Mandal avdeling.

NETTSUKSESS: Stig Torgersen (31) bruker mobiltelefon uten simkort til å lage TikTok-videoer fra Mandal avdeling.

Kriminalomsorgen

edv@lomedia.no

Initiativtaker Stig Torgersen (31), som jobber som fengselsbetjent i Agder fengsel Mandal avdeling, tenkte det var en interessant måte å presentere fengsel på for omverdenen. Det var det. Det mest sette klippet har nesten 600.000 visninger.

– Vi planla strategisk når vi skulle legge det ut, 17. mai og pinsehelga. Jeg visste at mange kom til å følge med rundt disse fridagene. Mange er nysgjerrige, de tror vi bare slenger på oransje drakter på innsatte, forteller Torgersen, som også er barneansvarlig i fengselet.

Nye medlemmer: Sandra haler inn nye NTL Ung-medlemmer via Instagram og Facebook

Nyttig info

Videoene viser hvordan ansatte dresser seg opp i verneutstyr, hvordan besøk i fengsel foregår og møte med en søkehund. Målgruppa er alt fra pårørende og barn som skal på besøk første gang til generelt nysgjerrige sjeler.

Utfordringa var å få med en telefon inn i fengselet. De måtte bruke en telefon uten simkort til opptakene. Torgersen arbeider i mottakelse og besøksavdeling, og har noe tid under innlåsinga til å lage klipp.

– Det var viktig for meg å ikke la TikTok gå på bekostning av det andre arbeidet. Et klipp tar kanskje en time å filme og redigere, pluss planlegging.

Da han hørte om Kriminalomsorgens nye strategiplan om økt åpenhet ut mot samfunnet, spilte han inn for ledelsen å bruke det fremadstormende mediet TikTok.

Mye lest: Tove og Trine vant mot ambassaden i retten.

(Saken fortsetter under bildet)

KRIMSUKSESS: Stig Torgersen (nederst til høyre) bruker mobiltelefon uten simkort til å lage TikTok-videoer fra Mandal avdeling.

KRIMSUKSESS: Stig Torgersen (nederst til høyre) bruker mobiltelefon uten simkort til å lage TikTok-videoer fra Mandal avdeling.

Kriminalomsorgen

Strategisk åpenhet

– Kriminalomsorgens TikTok-tilstedeværelse er relativt ny, og kom som et initiativ fra ildsjeler ute i etaten. Kontoen styres overordnet sett av kommunikasjonsstaben, men innholdet produseres i straffegjennomføringsenhetene. Responsen har vært over all forventning, og vi ser at det er en god måte å nå ut på med informasjon om kriminalomsorgen og vårt samfunnsoppdrag, sier kommunikasjonsdirektør i KDI, Paal Espen Hambre.

Torgersen ønsker å vise fram at etaten driver med mer enn å sperre folk inne.

– Sikkerhet og endringsarbeid, men akkurat det er ikke så lett å filme. De fleste tror vi bare smeller igjen dører og slåss med innsatte. Men vi sloss aldri.

Neste video blir med friomsorgskontoret i Kristiansand, der det krever en del planlegging å vise tilbakeføring i praksis.

– Jeg er opptatt av å ikke framstille det som positivt å komme i fengsel, samtidig som vi gjør noe gøy i videoen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse