JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NFF mener det går litt fort i svingene for regjeringen i spørsmålet om høgskolesammenslåing

Før påske ble det kjent at myndighetene skal vurdere en mulig sammenslåing mellom Politihøgskolen og Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter (KRUS).
NFF-leder Asle Aase mener ansatte bør involveres og at man må ta en grundig diskusjon før man konkluderer.
Asle Aase, leder av Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF)

Asle Aase, leder av Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF)

Sissel M. Rasmussen

nina.hanssen@lomedia.no

– Vi mener at spørsmålet om det må skje en sammenslåing eller om det kan legges opp til et velfungerende samarbeid i stedet bør diskuteres. Men i utgangspunktet er NFF positive til alle diskusjoner som kan styrke oss og bidra til et godt kriminalitetsforebyggende og rehabiliterende arbeid, sier han.

Aase minner om at det å etablere en høyskole i kriminalomsorgen har vært en sak som har stått på NFFs liste i 20 år.

LO-tillitsvalgt har store forventninger til en ny politi- og fengselsskole

– Det første bachelorkullet er i gang. Det er positivt for både etaten og samfunnet for øvrig, sier han.

NFF er kritisk til de korte fristene som er satt for utredningsarbeidet og ut i fra fristene er det lett å tro at beslutningen i realiteten er tatt. Han sier at fra NFFs side er det helt avgjørende at KRUS raskt kan respondere på kriminalomsorgens behov og utføre sine kjerneoppgave som utdanningsinstitusjon for kommende fengselsbetjenter og et godt etter- og videreutdannings tilbud. Aase vil ikke konkludere om at det bør skje en sammenslåing før utredningene foreligger og medlemmer og tillitsvalgte på KRUS har sagt sitt. Han mener det er en klar svakhet i hele utredningsarbeidet at ansattes organisasjoner ikke er innlemmet i arbeidsgruppene. Det er igangsatt kompenserende tiltak for å sikre at ansatte og lokale tillitsvalgte får påvirkning på sluttproduktet, men Aase minner om at Politihøyskolen er sju ganger større enn KRUS.

– Det må komme tydelig frem hvordan en slik sammenslåing vil komme KRUS og kriminalomsorgen til gode. KRUS har ingen ressurser å miste til hverken til PHS eller et mulig kunnskapssenter, understreker han. Slik Aase ser det er det mye mer offentlig oppmerksomhet rundt politiet enn kriminalomsorgen i dag.

– Vi jobber hele tiden for at politikerne skal anerkjenne kriminalomsorgen på lik linje som politiet. I dag føles det som om Kriminalomsorgen er en salderingspost for andre viktigere anliggender for regjeringen enn å være et satsningsområde for å løse vårt samfunnsoppdrag, avslutter han.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse