Nå skal Caroline på turné for å få ned sykefraværet i matindustrien
Mat- og drikkevareindustrien har et høyt sykefravær. Nå skal det satses ytterligere fire år med egne tiltak for bransjen.
Caroline Dyrnes har jobbet fram verktøy for å få ned sykefraværet i næringsmiddelindustrien. Nå vil hun vise dem fram til flest mulig.
Erlend Angelo
Saken oppsummert
Da den fornyede IA-avtalen ble undertegnet i februar i år, ble også bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien forlenget.
Programmet har siden 2019 jobbet fram spesifikke tiltak for mat- og drikkevareindustrien, i samarbeid med en gruppe bedrifter fra ulike deler av bransjen.
– Vi fikk utviklet gode verktøy i den forrige perioden. Nå skal vi ut og fortelle om dem til flest mulig, sier Caroline Dyrnes til NNN-arbeideren.
Til høsten starter turneen, og planen er en blanding av regionale samlinger fysisk, samt digitale samlinger.
Langsiktig perspektiv
Programmet er nå forlenget for hele fire år.
– Det er et godt perspektiv å ta med seg. Da har vi ikke hastverk og kan gjøre ting skikkelig, sier Dyrnes.
Målet er, så klart, å få ned sykefraværet.
I mat- og drikkevareindustrien ligger det legemeldte fraværet rundt 7 prosent.
Les også: Høyt sykefravær i matindustrien. Mills har klart å halvere det
Stami (Statens arbeidsmiljøinstitutt) mener så mye som halvparten av fraværet er direkte relatert til jobben (les mer på Stamis sine nettsider).
Kan søke om penger
I tillegg til turneen har styringsgruppa til bransjeprogrammet bestemt at det kan bevilges direkte midler til bedrifter.
Tiltakene må være en del av det som er utviklet av bransjeprogrammet, og inkluderer for eksempel lederopplæring og opplæring i partssamarbeid.
– Vi håper dette vil være en fin gulrot for å få flere til å involvere seg, sier Dyrnes til NNN-arbeideren.


Nå: 0 stillingsannonser