JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Eldre mindre ensomme enn resten av befolkningen

Seniorbefolkningen, definert som de over 55 år, kjenner mindre på ensomhet enn den øvrige befolkningen. De har hyppig kontakt med både venner og familie.
Delen av seniorbefolkningen som oppgir å være ensomme oftest er de over 80 år. (Illustrasjonsfoto)

Delen av seniorbefolkningen som oppgir å være ensomme oftest er de over 80 år. (Illustrasjonsfoto)

Jan Haas/NTB

Ifølge Statistisk sentralbyrå henger dette sammen med at de tilbringer mer tid med familie enn resten av befolkningen.

Yngre og eldre tilbringer i snitt like mye tid sammen med venner. 61 prosent av de eldre oppgir at de er svært tilfredse med sine sosiale relasjoner, mens 51 prosent oppgir det samme i den yngre befolkningen.

Den delen av seniorbefolkningen som oppgir å være ensomme oftest, er de over 80 år.

Aktuelt: Nordmenn tar ut sykedager for å hjelpe gamle foreldre

Ensomhet henger sammen med bosituasjon. De som bor alene, kjenner oftere på ensomhet enn de som bor sammen med andre. 8 prosent av seniorer som bor alene, oppgir at de kjenner på ensomhet omtrent hele tiden. Kun 1 prosent av de som bor med andre, oppgir det samme.

Frivillig innsats forbindes med høyere livskvalitet, og de som bruker mye tid på å jobbe frivillig, er oftere mer fornøyd med livet.

Warning
Annonse
Annonse