JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i meklingen om Landforpleiningsavtalen

Fellesforbundet og NHO Reiseliv ble natt til fredag enige om endringer i Landforpleiningsavtalen for dem som jobber med forpleining for oljearbeidere.
Fellesforbundet og NHO Reiseliv er enige om Landforpleiningsavtalen.

Fellesforbundet og NHO Reiseliv er enige om Landforpleiningsavtalen.

Eirik Dahl Viggen

vaktsjef@ntb.no

Etter å ha forhandlet i drøyt fire timer på overtid hos Riksmekleren, ble meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv avsluttet klokken 04.15 natt til fredag, skriver Riksmekleren på sine nettsider.

Enigheten innebærer et generelt, individuelt tillegg på 4 kroner fra 1. april i år.

I tillegg ble partene enige om nye minstelønnssatser.

Fellesforbundet hadde på forhånd varslet at til sammen 117 medlemmer i selskapene Sodexo og Coor kunne bli tatt ut i streik dersom de ikke kom til enighet om en avtale for dem som jobber med forpleining for oljearbeidere på anleggene på land.

Det kan inkludere catering, kokk, renhold, sykepleier og eventuelle andre støttefunksjoner.

Sodexo og Coor har avtaler med Equinor og Shell, og de ansatte det ble forhandlet om vilkårene til, arbeider med forpleining på landanleggene til de to oljeselskapene.

Annonse
Annonse