Skolenedleggelser
Lærere i Innlandet frykter for jobben
Årsaken er de omdiskuterte nedleggelsene av seks videregående skoler og skolesteder neste høst.
Fasadebilde av fylkeshuset på Hamar med Innlandet
Thomas Fure / NTB
– Vi får tilbakemeldinger fra våre medlemmer om at de føler seg ensomme og forlatt. De forteller at de selv må be om informasjon fra arbeidsgiver, sier leder av Utdanningsforbundet i Innlandet, Thore Johan Nærbøe, til Klassekampen.
Han sier at selv om fylkesordføreren har vært tydelig på at det ikke er økonomi som er bakgrunnen for nedleggelsene, men for lite elevgrunnlag, så kan det bli vanskelig å komme unna en nedbemanning.
Aktuelt: Lærer mister jobben etter skolenedleggelser i Innlandet
Utdanningsforbundet mener at fylkeskommunen ligger på etterskudd når vedtaket etter planen skal tre i kraft ved skolestart neste høst.
Live Langøygard – hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i fylkeskommunen – er enig i at tidsperspektivet er en utfordring.
– For å sikre kvaliteten i det personalmessige omstillingsarbeidet kan det være behov for å bruke lengre tid enn det som er satt, sier Langøygard.
Fylkeskommunen har forståelse for de ansattes ønske om å vite hvordan arbeidssituasjonen deres blir neste høst, men linjetilbud og søknadstall må avklares før de vil ha full oversikt over det reelle bemanningsbehovet, skriver fylkeskommunens HR-sjef Ann Margit Dobloug Mengshoel i en epost til avisen.