JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTLs regnskap for 2022

Hovedkasserer: – Den økonomiske situasjonen i NTL er bekymringsfull

Med et stort underskudd er det på tide å stramme inn pengebruken og verve flere medlemmer, mener Elisabeth Steen i Norsk Tjenestemannslag (NTL).
NTL gikk med underskudd i 2022 og forventer det samme i 2023. Hovedkasserer Elisabeth Steen sier de må passe på utgiftssiden, og øke inntektene.

NTL gikk med underskudd i 2022 og forventer det samme i 2023. Hovedkasserer Elisabeth Steen sier de må passe på utgiftssiden, og øke inntektene.

Ole Palmstrøm

guro@lomedia.no

Med et driftsunderskudd på 10,9 millioner kroner i 2022, mener hovedkasserer Elisabeth Steen at pengene må sitte mindre løst framover.

– Den økonomiske situasjonen i NTL er bekymringsfull. Vi kan ikke sette oss i en situasjon der vi ikke har råd til å streike, sier Steen til landsstyremøtet.

Finansinntekter gjør at underskuddet som må dekkes inn er på 4,6 millioner kroner.

Rekorddyrt landsmøte

Hovedkassereren presiserer at underskuddet er stort, men at de dekker det av fri egenkapital. Den utgjør, sammen med fond, rundt 170 millioner kroner.

Begrunnelsen for underskuddet er lik som for veldig mange andre: Kostnadene har økt. Alt fra reise, hotell og strøm er blitt dyrere.

I tillegg ble landsmøtet i 2022 dyrere enn budsjettert, blant annet fordi det ble sett som nødvendig å sette inn vakthold gitt situasjonen i verden.

Posten i budsjettet som setter av penger til neste landsmøte er for 2023 økt fra 2,8 til 3,5 millioner kroner.

– Dette er første gang på så langt bak jeg kunne finne at dette beløpet har økt. Og hvis kostnadene fortsetter å øke som de har gjort nå, må vi sette opp ytterligere i årene framover, sier Steen.

Mener verving er løsningen

Landsstyremedlem Geir Senum mener at NTL, selv med underskudd, er nødt til å bruke penger for å tjene penger.

– Vi må tørre å gjøre satsinger som øker inntekten vår i årene framover, og vi kan tåle underskudd i noen år til, sier han.

Ifølge hans beregninger har forbundet råd til 16 år med underskudd før kassa er tom.

Hovedkasserer Elisabeth Steen advarer mot å tenke slik, og minner om at det er budsjettert med underskudd på 12 millioner kroner for 2023. Og allerede ser det ut til at det vil innfris med god margin.

– Går vi underskudd i mange år til, har vi ikke råd til å gå ut i streik om vi må det. Vi er nødt til å øke inntektene våre og tenke på hva vi bruker penger på.

Hun oppfordrer til verving for å øke inntektene.

I 2022 stod kontingenten for 90 prosent av driftsinntektene. Med enda flere medlemmer er det mulig å få mer penger i kassa.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse