NTL planlegger for 2024: – Vi må verve som aldri før
NTL skal finne ut hva som skal prioriteres neste år. Studentsekretær Snorre Rein er klar på at det må verves som aldri før.
Snorre Rein, nasjonal studentsekretær i NTL Ung, mener NTL må prioritere verving høyt framover.
Ole Palmstrøm
Saken oppsummert
anders@lomedia.no
NTLs landsstyre diskuterte onsdag forbundets strategiplan for neste år. Her skal forbundet prioritere hva som er viktigst å jobbe med både sentralt og lokalt i 2024.
Nestleder Ellen Dalen skisserte flere viktige områder, som lønn og tariff, tillitsreform, arbeidstid, hjemmekontor, arbeidsplassutforming, midlertidighet, pensjon, arbeidslivskriminalitet og klimapolitikk.
Fra landsstyremedlemmene kom det også opp temaer som desentraliserte arbeidsplasser, levealdersjustering, medlemspleie og fjerning av HR-ideologi.
Snorre Rein, som er NTL Ungs nasjonale studentsekretær, hadde et klart syn på hva som må prioriteres:
– Eldrebølgen vil treffe NTL, og det hardt. Om vi løfter blikket, vil vi se at vi er i en eksistensiell kamp, sa han
Alvorlig bakteppe
Rein viste til at blant NTLs rundt 56.000 medlemmer, er 36.000 over 50 år. 17.000 er pensjonistmedlemmer.
– Om alle disse pensjonerer seg på 67 år, vil 13.500 av våre medlemmer forsvinne ut av forbundet, sier han.
Rein ser bare én mulighet for NTL:
– Om vi fortsatt skal kunne føre en solidarisk lønnspolitikk i staten må vi verve som aldri før. Og hvordan kan vi få inn flere unge medlemmer? Vi må satse på studentmedlemmer og få langt flere enn vi har i dag, sier han.
Viktige studenter
Rein viste til en undersøkelse av studentmedlemmer i LO fra 2019, og hvor mange av studentmedlemmene som gikk over til å bli ordinære medlemmer. Den viste at rundt halvparten ble medlemmer, og blant NTLs studentmedlemmer var andelen enda høyere.
– Studentmedlemmer er et fantastisk virkemiddel for å øke medlemsmassen i NTL, sier han.
Rein pekte også på studentmedlemsmassen i andre forbund. Pedagogstudentene har rundt 20.000 medlemmer, Nito rundt 13.000 studentmedlemmer og Industri Energi, som er et forbund på cirka samme størrelse som NTL, har 3000.
– I NTL har vi 1350 medlemmer. Det er altfor dårlig. Nå har vi fått en nasjonal studentsekretær, og for studiestart til høsten legger vi oss på et historisk ambisjonsnivå. Vi skal få flere studentmedlemmer, de må ivaretas, og det koster penger, minnet Rein om.
– Tid for å satse
Geir Senum fra NTL Sentralforvaltningen argumenterte for at forbundet ikke skal være redde for å «ta i» i budsjetteringen for neste år. Han viste til den solide egenkapitalen i forbundet, og mener denne gir handlingsrom.
– Om det er noen gang vi må satse, så er det nå. Vi e ri en kritisk situasjon der vi trenger å dra skikkelig til for å sikre framtida vår. Min oppfordring er å tenke kreativt og ambisiøst for pengebruken neste år, sier han.
Senum mener det bør brukes penger på alt som kan styrke organisasjonen.
– Den gode økonomiske situasjonen gjør at vi har muskler til å satse på framtida, sier han.

Dette er en sak fra
Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Nå: 0 stillingsannonser