JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL Ung-leder John Magne Pedersen Tangen vant over eget traume og tok tilbake Sundvolden hotell

Den ferske lederen i NTL Ung har ikke vært på Sundvolden hotell siden han som overlevende fra Utøya kom dit 22. juli 2011. Han returnerte for NTL Ung-konferansen i forrige uke.
LEDERSKIFTE: Martin Kvalvik (t.h.) har overrakt lederklubba i NTL Ung til John Magne Pedersen Tangen. Han sier det er store sko å fylle, men påpeker at med skostørrelse 49,5 har et greit utgangspunkt.

LEDERSKIFTE: Martin Kvalvik (t.h.) har overrakt lederklubba i NTL Ung til John Magne Pedersen Tangen. Han sier det er store sko å fylle, men påpeker at med skostørrelse 49,5 har et greit utgangspunkt.

Nina Hanssen

nina.hanssen@lomedia.no

Han hadde ikke satt sin fot på Sundvolden hotell siden han sammen med mange AUF-ere på Utøya opplevde den grusomme terroren og ble fraktet hit. Men å bli valgt til leder av NTL ung på nettopp dette hotellet var for John Magne Pedersen Tangen en seier.

Tangen innrømmer at det å skulle delta på en konferanse nettopp på dette hotellet i nærheten av Utøya har en personlig kostnad. Den grusomme dagen i 2011 har brent seg fast og han har i snart 12 år prøvd å unngå dette hotellet med alle minnene.

Med hjerte for sosialdemokratiet

Han hadde akkurat begynt i jobben som AUF-sekretær og deltok på sin aller første Utøya-leir da terroren rammet i 2011. Han var en av de overlevende som kom til Sundvolden utpå kvelden og har siden det vært aktiv i politikken i mange år som både formannskapsmedlem og kommunestyremedlem for Arbeiderpartiet i Løten kommune. Han har også representert partiet i fylkestinget i Hedmark. I fjor skulle han egentlig ha vært dirigent på NTL Ung konferansen her, men klarte det ikke.

– Jeg må innrømme at jeg ikke har sovet mye disse dagene, så hvis jeg har virket fjern er det ikke fordi jeg er arrogant, fortalte Tangen da han holdt avslutningstalen for NTL Ung-konferansen var over.

Han fortalte hvordan han sammen med andre AUF-erne som ikke hadde altfor store fysiske skader ble fraktet til Sundvolden den skjebnesvangre dagen.

Kostet mye personlig

– Det har kostet å komme tilbake, men om ikke det å være her for å bli valgt som leder av NTL Ung er å ta tilbake stedet fra et traume, vet jeg ikke hva som er det, sa han.

Tangen innrømmet at han nå gledet seg til å samarbeide med studentlagene og landsforeningene, og venner i fagbevegelsen og de politiske partiene.

– Det å være sammen med alle dere har vært ekstremt hyggelig, inspirerende og motiverende for meg. Jeg er utrolig ydmyk og stolt over å få denne muligheten, sa han til delegatene.

Norge er heldig

Han brukte også deler av sin avslutningstale til å takke avtroppende leder Martin Kvalvik for hans gode ledelse i tre krevende år, og ga ekstra ros til familien hans som har latt Kvalvik være aktiv selv om det har kostet.

John Magne Tangen er godt fornøyd med den nye politiske plattformen og vedtakene som han nå skal jobbe etter. Ut fra debatten og vedtakene, er det spesielt tre områder som nå NTL Ung vil ha lengst framme i pannebrasken framover. Å ruste opp Forsvaret er høyt på lista.

I programmet heter det at NTL ung mener at Norge må ruste opp forsvaret betraktelig for å møte den nye geopolitiske virkeligheten. Samt at forsvaret styrkes for å løse oppgavene de er satt til å løse i en stadig mer usikker verden.

Ungdommen var også opptatt av hjemmekontor og gjorde også vedtak på dette.

– Mange av våre medlemmer ser på fleksibel og frivillig bruk av hjemmekontor som positivt. Samtidig er vi tydelige på at hjemmekontor ikke skal gå på bekostning av arbeidstakeres mulighet til å ha arbeidsplass i arbeidsgivers lokaler, sier Tangen.

Studentvelferd

I tillegg kommer NTL Ung i perioden også å jobbe med å bedre vilkår for studenter. Blant annet skal de fortsette kampen for å øke stipendet til 2G, sikre høyere stipendgrad og lavere politisk vedtatt rente.

– Vi vil også øke bevilgningene til bygging av studentboliger for å møte fremtidens behov og styrke studenthelsetjenesten, sier den nyvalgte lederen.

Tangen er strålende fornøyd med de tre dagene de unge NTL-erne har vært samlet.

– For en fantastisk konferanse vi har hatt, og med et enormt engasjement fra mange av dere. Tenk så heldig Norge er som har så mange flotte unge arbeidstakere, studenter og ungdom som bruker sin dyrebare tid til å delta på slike konferanser for å lage politikk for arbeidsliv, studentene og for samfunnet generelt, sa han.

– For noen år siden så sa jeg at det blåser en høyrevind over Europa. Nå er det full storm der ute og det er viktig at vi støtter hverandre slik vi har gjort gjennom disse dagene, sa han.

Ambisjonen hans er å verve 3000 nye unge medlemmer den neste perioden og sørge for å legge til rette for gode energier ute på arbeidsplasser og studiesteder.

Tangen gleder seg til å være 100 prosent frikjøpt tillitsvalgt for NTL Ung, og tar nå permisjon fra jobben som organisasjonsrådgiver i Naturvernforbundet.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse