Tøffere klima for NTLs fagforeningsarbeid i Studentsamskipnadene
Synnøve Bakken, nylig gjenvalgt leder i NTL Studentsamskipnadene, er bekymret for at det har blitt vanskeligere for få folk til å ta verv og håper de i neste periode kan få mer tid på rekruttering og verving.
Strukturendringer, omstillinger og lavere interesse for fagforeningsmedlemskap gir hodebry for det nyvalgte styret i NTL Studentsamskipnadene. Fra venstre: leder Synnøve Bakken, nestleder Claudia Lygre, sekretær Grete Nervik, studieleder Heidi Berg, styremedlem Robert Sørensen og 1. vara Mette Sjaaeng
Nina Hanssen
Saken oppsummert
nina.hanssen@lomedia.no
NTL Studentsamskipnadene har i siste periode mistet 50 medlemmer som følge av outsourcing og fire styremedlemmer har fratredt.
– Vi merker et større trykk og da trenger vi trygge og skolerte tillitsvalgte med høy selvtillit. Nå ser vi at det blir vanskeligere å få permisjon til å delta på fagforeningsmøter som er vedtektsfestet og frafallet i styret er også problematisk, sier hun.
Bakken synes det er problematisk at folk ikke lenger ønsker å organisere seg i like stor grad som tidligere.
Trenger flere kurs
– Det er viktig å verve nye medlemmer og inkludere dem, slik at vi greier å oppfostre nye tillitsvalgte. Vi må ha langt flere kurs sier hun. Og skulle ønske også at de fikk flere frikjøpte tillitsvalgte for å kunne bistå avdelingene tettere.
I tillegg skulle hun ønske de hadde mer ressurser til å drive godt informasjonsarbeid for å informere bedre og holde kontakten med medlemmene.
I dag har NTL studentsamskipnadene 906 aktive medlemmer, men ikke alle får fri til å delta på kurs.
– Det har vært en utfordring med permisjoner og diverse frafall. Endringer i delegat- og observatørlisten har det vært til siste stund, men nå er vi kommet til dagen, sier hun.
Endring og omstilling
Perioden som styret legger bak seg har vært preget av strukturendringer i universitets- og høgskolesektoren og omstilling. Et mål for styret har vært å være mer synlig ute for å understreke viktigheten av å ha dyktige tillitsvalgte på arbeidsplassen.
– Det er ofte små forhold og tillitsvalgte presses av arbeidsgivere som strammer til grepet. Det oppleves som om at medbestemmelsen er satt under hardt press, sier hun.
Bakken sier at mange medlemmer trues av outsourcingsspøkelset, både direkte og indirekte og det er klart at dette legger seg som en klam hånd over det å være tillitsvalgt.
– Vi er også bekymret for Studentsamskipnadene som institusjon. Vi trues av private profittjegere. Vi er bekymret for velferden til studentene våre og trusselen som foretaksmodellen utgjør, også for studentsamskipnadene, sier hun.
NTL Studentsamskipnadene
NTL studentsamskipnadene har 906 aktive medlemmer blant ansatte i landets 24 studentsamskipnader.
Kvinnesterk ledelse
Synnøve Bakken fra NTL SIT og Claudia Lygre fra NTL Agder ble tirsdag gjenvalgt som leder og nestleder i NTL Studentsamskipnadene.
Dette er det nye styret:
• Synnøve Bakken (leder),
• Claudia Lygre (nestleder),
• Lisbeth Vistven Thomassen (kasserer),
• Grete Nervik (sekretær),
• Heidi Berg (studieleder),
Styremedlemmer: Robert Sørensen, Tommy Danielsen og ungdomstillitsvalgt Veronica Bjørndalen.
I tillegg møter: 1.vara Mette Sjaaeng i styremøtene.
Resten av vararekken ser slik ut: Kristin Beate Halvorsen, Ingunn T.Alstad, Rolf Andersen og Bjarne Gjermundssad.

Dette er en sak fra
Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Nå: 0 stillingsannonser
Flere saker
NTL Studentsamskipnadene
NTL studentsamskipnadene har 906 aktive medlemmer blant ansatte i landets 24 studentsamskipnader.