JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatte permitteres som følge av sykepleierstreiken

Sykepleierstreiken har ført til at rundt 80 ansatte er permittert fra Haukeland pasienthotell og Åstveit Helsesenter i Bergen.
Haukeland universitetssjukehus. Illustrasjonsfoto.

Haukeland universitetssjukehus. Illustrasjonsfoto.

CC BY-NC-ND 2.0 Haukeland universitetssjukehus

Institusjonsleder Tone Kallekleiv ved Åstveit helsesenter har sett seg nødt til å permittere nesten alle sine ansatte som følge av streiken, skriver Bergensavisen (BA).

– Konsekvensen av streiken er at ingen pasienter kan komme til oss på døgnrehabilitering. Jeg har ikke nok sykepleiere til å drive forsvarlig, sier hun til avisen.

57 av de ansatte ved den private rehabiliteringsinstitusjonen blir permittert onsdag morgen. Dermed er det kun dagtilbudet som forblir intakt. Det betyr at det bare er pasienter som er i stand til å reise til og fra helsesenteret selv som vil få et tilbud.

Eurest Haukeland pasienthotell er stengt som følge av streiken. Her er sju av åtte sykepleiere er tatt ut i streik. Tirsdag ble de øvrige ansatte ved hotellet permittert. Det skal være snakk om et tjuetalls ansatte, opplyser direktør Andre Kristiansen i Medirest til BA.

55 sykepleiere ved forskjellige bedrifter som utfører oppdrag for helseforetakene er tatt ut i sykepleierstreiken.

Sykepleierne går ut i streik etter meklingsbrudd – uenig om minstelønn

Annonse
Annonse