JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

AUF-lederen og Fagforbundet Ung svarer Unge Venstre:

AUF og Fagforbundet Ung stenger døra for samarbeid med Venstre

– Nei takk, sier AUF-leder Ina Libak og lederen for Fagforbundet Ung, Mats Monsen, om at Unge Venstre vil vurdere å bytte side i politikken.
Ina Rangønes Livak (t.v) og Mats Monsen er engasjerte når de avviser samarbeid med Venstre.

Ina Rangønes Livak (t.v) og Mats Monsen er engasjerte når de avviser samarbeid med Venstre.

Nanna Aanes Wolden

helge@lomedia.no

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark mener Venstre bør vrake Høyre i 2021 dersom en Ap-ledet regjering gir bedre klimagjennomslag. Det vil si at Høyre og Frp må skru til tempoet i klimapolitikken for ikke å miste støtten fra Venstre. Det var Klassekampen som først skrev dette.

Hansmark gjentok dette i NRKs «Politisk kvarter» mandag morgen.

p

– Enten må vi sitte i en regjering som tar klimautfordringen på alvor. Eller vi må stå utenfor, løfte debatten og sørge for at vi styrker den grønne blokka fram mot 2021, sa han.

Dette skaper imidlertid lite engasjement hos AUF og Fagforbundets ungdom.

På feil side

– Vi kommer ikke til å løfte en muskel eller bruke en kalori på å kjempe for gunsten til Venstre. Venstre er det mest fagforeningsfiendtlige partiet av alle. Vi har ikke noe behov for å samarbeide med dem, sier Mats Monsen til FriFagbevegelse. Han er leder for Fagforbundet Ung.

AUF-leder Ina Rangønes Libak er ikke mindre klar i sin uttalelse:

– De sitter i regjering med Frp og ser seg om etter andre partier fordi de ikke får gjennomslag for sin politikk. Jeg syns heller de burde bruke tiden på å lage god politikk for arbeidsfolk, sier Ina Rangønes Libak til FriFagbevegelse.

Hun mener uttalelsene tii statssekretær Sveinung Rotevatn (V) i «Politisk kvarter» mandag morgen er illustrerende nok.

Der hevder han at Arbeiderpartiet og fagbevegelsen har stilt seg på totalt feil side når de demonstrerer mot jernbanepakke 4.

– Det bare viser at vi lever i to forskjellige verdener. Han burde heller møtt opp på streiken og lyttet til fagbevegelsen, i stedet for å gi bort råderetten over jernbanen til EU, mener Libak.

– Venstre står gjennomgående på feil side i de aller fleste sakene som arbeidsfolk er opptatt av, legger hun til.

Støre fikk kjeft

Ap-leder Jonas Gahr Støre vet bedre enn noen hva det vil si å flørte med Venstre. Før stortingsvalget i 2017 sa han at det er naturlig å ha samtaler med Senterpartiet, SV, Kristelig Folkeparti og Venstre for å avklare deres syn på saker og et eventuelt regjeringssamarbeid.

Det fikk fagbevegelsen til å rase.

– Det er helt uaktuelt at de skal ha noen som helst innflytelse på arbeidslivspolitikken gjennom en regjering ledet av Arbeiderpartiet, uansett om det er i regjeringslokalene eller som støtteparti, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til Klassekampen.

Ina Libak mener det er spesielt at det er regjeringens klimapolitikk som ifølge Unge Venstre ikke er bra nok.

– Da får de begynne å ta ansvar selv. Det er de som sitter med makten med statsråden som har ansvaret for det. De kan rydde opp i eget reir i stedet for å anklage andre partier. Hvis de ønsker en bedre klimapolitikk har de alle muligheter til det, legger hun til.

AUF-lederen mener regjeringen beviselig fører en dårlig klimapolitikk.

– De har ikke kuttet i utslippene, de har fått dem opp. Regjeringen har heller ikke tatt inn over seg at arbeidslivsspørsmål er blant det viktigste som finnes i hverdagslivet til folk flest. Spesielt i den omstillingen vi skal gjennom med det grønne skiftet. De krever en rettferdig omstilling, mener AUF-lederen.

p

Mats Monsen er enig.

– Det er veldig tydelig etter valget at det norske folket ønsker mer rødgrønn politikk, ikke den politikken som Venstre fører sammen med Høyre, KrF og Frp i regjering. Om de vil få med seg Arbeiderpartiet er heller ikke det noe folket ønsker, mener Monsen.

d

Annonse
Annonse