JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Begravelsesfølger får ikke lenger gratis bompassering

Begravelsesfølger og veiarbeidere har sluppet unna avgift siden Norge startet med bompengeinnkreving. Det blir det nå slutt på.
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Knut Opeide, Statens vegvesen

Kjøretøy i arbeid på vei mister nå sin rett til å kjørte gjennom bomstasjoner gratis. Det skriver ABC Nyheter.

«Etter en nærmere vurdering vil Samferdselsdepartementet anbefale at fritak for begravelsesfølge og fritak for kjøretøy i arbeid på veien avvikles», heter det i et brev fra Samferdselsdepartementet til Vegdirektoratet om innkreving av bompenger.

Endringen er begrunnet med at Samferdselsdepartementet mener ordningen har blitt utdatert etter at innkrevingen ble helautomatisk. Når ordningen avvikles er foreløpig ikke bestemt.

Det er i forbindelse med regjeringens bompengereform at takstretningslinjene endres. I et forsøk på å effektivisere norsk bompengedrift har 18 bompengeselskap blitt til fem regionale. Disse ønsker å gjøre det enklere å kreve inne bompenger, og at de samme reglene skal gjelde over hele landet.

(©NTB)

Økte bompenger gjør at verftsarbeidere krever høyere lønn

Ny bompengerekord i fjor – tok inn 10,2 milliarder

Frp har en uventet alliert i kampen mot bompenger

Annonse
Annonse