JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Carl Marius Michelsen er foreslått som ny nestleder i Norsk Tjenestemannslag

NTL NAV lanserer NTL Politiets leder Carl Marius Michelsen ny nestleder i forbundet.
KANDIDAT: Leder Carl Marius Michelsen i NTL Politiet lanseres som kandidat til vervet som 1. nestleder i Norsk Tjenestemannslag, et verv mange forventer blir ledig ettersom sittende 1. nestleder Kjersti Barsok er storfavoritt til å bli forbundets nye leder.

KANDIDAT: Leder Carl Marius Michelsen i NTL Politiet lanseres som kandidat til vervet som 1. nestleder i Norsk Tjenestemannslag, et verv mange forventer blir ledig ettersom sittende 1. nestleder Kjersti Barsok er storfavoritt til å bli forbundets nye leder.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

NTL NAV lanserer Carl Marius Michelsen (45), leder i NTL Politiet, som ny 1. nestleder i NTL. Ettersom dagens 1. nestleder Kjersti Barsok ser ut til å være den soleklare kandidaten til å ta over forbundsledervervet på landsmøtet i november, må en ny person inn i NTL-ledelsen. Også hans egen landsforening, NTL Politiet, ønsker Michelsen som ny 1. nestleder.

Kjersti Barsok ønsker å ta over som leder av NTL

– Beste kandidaten

NTL NAV er den ene av de to klart største landsforeningene i NTL, og har sammen med NTL Sentralforvaltningen den største delegasjonen på landsmøtet til forbundet. Leder Elisabeth Steen i NTL NAV mener Michelsen er den beste kandidaten.

– Carl Marius har bred tillitsvalgterfaring, god kunnskap om avtalverket i staten og et bredt politisk nettverk. Alle disse egenskapene er viktige for en 1. nestleder, sier Steen, og legger til:

– Carl Marius er en tydelig, uredd og meget dyktig tillitsvalgt, sier Steen.

Tre om privatisering: – Det går alltid ut over lønn og pensjon

Klar for å bidra

Michelsen selv sier han er takknemlig og ydmyk for å få den tilliten han blir vist.

– Jeg har tro på at jeg kan bidra positivt til utviklingen av forbundet, med ledererfaring fra ulike stillinger i privat og offentlig sektor og med erfaringen som tillitsvalgt på ulike nivå i politiet og i forbundsstyret, sier han.

Michelsen har vært leder av NTL Politiet siden 2014, med et avbrekk på noen måneder der han var rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Før han ble tillitsvalgt på heltid jobbet han som koordinator og saksbehandler i Sør-Trøndelag politidistrikt. Han har også yrkeserfaring fra Forsvaret og handelsnæringa.

– Den bredden jeg har i bakgrunnen min er en god ballast til å evne å se helheten og å ha forståelse for den bredden som forbundet representerer. Et godt og bredt politisk nettverk, kombinert med erfaringen med å jobbe som politisk rådgiver på Stortinget, gir et godt grunnlag for politisk påvirkningsarbeid, noe som blir stadig viktigere for å kunne ivareta medlemmenes interesser, sier han.

NTL krever endringer i Politiet. Mener arbeidsgiver bryter reglene om medbestemmelse

Lanserer

2. nestleder Line Hoelstad Hansen i NTL Politiet sier de støtter Michelsens kandidatur på det sterkeste, men med et tungt hjerte.

– Han er en god leder med lang erfaring fra NTL Politiet der han har vist at han har gode egenskaper og evner innen samarbeid, formidling og ikke mint innsikt i fag og saker, sier hun.

Hoelstad Hansen mener Michelsen har en åpen væremåte som egner seg til å få kontakt med både toppolitikere og nye medlemmer. Hun peker også på hans brede erfaring både som tillitsvalgt og politisk rådgiver som en styrke.

– Med all denne erfaringen og med hans åpne og inkluderende væremåte har han alle forutsetninger til å bli en særdeles god 1. nestleder i NTL, sier hun.

Flere landsforeninger skal bestemme seg

De andre større landsforeningene i NTL har ikke vedtatt hvilke kandidater de vil lansere eller støtte enda. Fristen er 28. september.

Bjørn Halvorsen, leder i NTL Sentralforvaltningen, sier styret ikke har behandlet spørsmålet enda, men han legger til at de kun fremmer kandidater som kommer fra egen landsforening. Den store favoritten til ledervervet, Kjersti Barsok, kom nettopp fra NTL Sentralforvaltningen da hun ble valgt til 1. nestleder for snart fire år siden.

– Ellen Dalens navn har vært nevnt som en som burde inn i NTLs ledelse. Det skjer mye i universitets- og høyskolesektoren for tiden, og ingen har sittet i administrasjonen fra dette området siden Anita Solhaug gikk ut, sier Halvorsen.

NTL Forsvaret har ikke tatt stilling til hvem de ønsker seg inn i forbundsledelsen, men leder Tom-Rune Klemetsen bekrefter at de selvsagt kommer til å gjøre seg opp en mening om dette. NTL Skatt skal behandle spørsmålet neste uke.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse