JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatte i Color Line venter:

Color Line-ansatte må fortsatt vente på avklaring i forhandlingene om statsbudsjettet

KrF-kravet om å droppe forskriftsendringen for Color Line er uavklart i budsjettforhandlingene.
700 ansatte i Color Line kan miste jobben hvis KrF ikke får gjennomslag i budsjettforhandlingene på Stortinget.

700 ansatte i Color Line kan miste jobben hvis KrF ikke får gjennomslag i budsjettforhandlingene på Stortinget.

Color Line (pressefoto)

helge@lomedia.no

Mandag ettermiddag gikk KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad sammen med partifelle Hans Fredrik Grøvan i nye budsjettforhandlinger med regjeringspartiene.

Nå begynner tiden å renne ut. Regjeringspartiene og KrF har frist til i morgen, tirsdag 20. november, for å bli enige om et budsjett.

Ifølge TV2 skal de fire partiene ha kommet et stykke på veien i forhandlingene, men de vanskeligste sakene skal gjenstå.

Det skal være flyttet på tre milliarder kroner. Men det er ennå ikke enighet om inndekningen.

Om tre måneder kan Color Line bytte ut Christian med billigere utenlandsk arbeidskraft

Color Line

To vanskelige spørsmål gjenstår. KrF vil fjerne den såkalte 350-kronersregelen for momsfri netthandel og sikre 700 norske arbeidsplasser på Color Line gjennom å stoppe regjeringens forskriftsendring som vil åpne for at 700 norske sjøfolk kan byttes ut med billig utenlandsk arbeidskraft på Color Line.

Her har KrF støtte i en stor del av stortingsgruppa til Fremskrittspartiet, men det er usikkert om dette er en sak som partiets finanspolitikere vil anse som viktig i forhandlingene.

KrF går inn for å redde jobben til 700 Color Line-ansatte

Moms på netthandel

Momsfritaket på netthandel er en het potet. Ansatte og arbeidsgivere i handelsnæringa vil fjerne momsfritaket på handel under 350 kroner. De hevde en fjerning av denne grensa kan gi 2000 nye arbeidsplasser og økte inntekter til statskassa.

Ingen i KrF vil kommentere de pågående budsjettforhandlingene, men svarer «ingen budsjettenighet ennå».

Budsjettforhandlingene har pågått en stund. Søndag tok KrF en liten time-out for en drøftelse i stortingsgruppa, før forhandlingene fortsatte mandag ettermiddag.

Frist 27. november

De fem partiene nå har frist til tirsdag med å bli enige. I tillegg har finanskomiteen på Stortinget frist til tirsdag 27. november med å komme med sin endelige innstilling, en frist som allerede er skjøvet en uke. Alle stortingspartiene sitter i finanskomiteen, som regnes som den mektigste komiteen på Stortinget.

Dette er en sak fra

Vi skriver om sjøfolk, havfiskere, maritime ledere og ansatte i maritime yrker.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse