JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-skandalen

Dette er spørsmålene kontroll- og konstitusjonskomiteen stiller Anniken Hauglie

Stortingets kontrollkomité sender tirsdag en rekke spørsmål om Nav-saken til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H):
Anniken Hauglie

Anniken Hauglie

Nanna Aanes Wolden

1. Når og hvordan planlegger statsråden å legge fram for Stortinget en sak om planene for oppfølging av dem som urettmessig har blitt rammet av feilpraktiseringen?

2. Hvordan vil statsråden forsikre seg om at alle som har fått urettmessig straff, eller på annen måte er rammet av feiltolkningen av lovverket, blir klar over dette og får rimelig erstatning og oppreisning?

3. Komiteen ber statsråden legge fram en tidslinje fra 2011/2012 fram til i dag for departementets befatning med denne saken og innsyn i all relevant dokumentasjon, inkludert brev, vedlegg og referater, fra dialogen mellom Arbeids- og sosialdepartementet, Arbeids- og velferdsdirektoratet, Nav Klageinstans og Trygderetten.

4. Komiteen ber om en oversikt, så langt den foreligger, over følgende:

a. Fordeling av straffesakene fordelt på år.

b. Oversikt over hvor mange av ofrene for straffesakene som er EØS-borgere/norske borgere.

c. Oversikt over antall saker hvor man kan ha krevd penger tilbake urettmessig.

d. Oversikt over hvor mange som kan ha fått avslag på støtte som de egentlig kan ha hatt krav på.

e. Oversikt over departementets vurdering av hvilke ytelser, eller delytelser, som er berørt av feilen som er avdekket. Det bes særlig om en vurdering av tillegget for unge uføre.

5. Et av hovedmålene til Trygderetten er å avsi retningsgivende kjennelser for arbeids- og velferdsforvaltningen (Nav) og andre instanser på trygde- og pensjonsrettens område. Hvorfor tok det så lang tid før Trygderettens vurderinger førte til praksisendring?

isabel.bech@ntb.no

Annonse
Annonse