Få vil jobbe etter fylte 70
Og enda færre tror de er ønsket av arbeidsgiveren etter å ha fylt 70 år.
En ny undersøkelse at svært få ønsker å jobbe etter at de har fylt 70 år.
Siv-Elin Nærø, SSP/ANB
Saken oppsummert
Nesten ingen vil jobbe etter fylte 70 år, og svært få tror at arbeidsgiver faktisk vil ha dem i jobb når de når denne alderen, viser en undersøkelse.
Bare 13 prosent ønsker å fortsette i jobb etter at de har fylt 70 år, viser en undersøkelse som Respons Analyse har laget på oppdrag for arbeidstakerorganisasjonen Unio, skriver Klassekampen.
Bare 8 prosent svarer at de har arbeidsgivere som de tror vil ha dem i jobb etter fylte 70 år.
Den alminnelige aldersgrensen for pensjonering er 70 år og arbeidsgiver kan lovlig si opp 70-åringene uten saklig grunnlag. Samtidig er den alminnelige pensjonsalderen 67 år, noe som betyr at man da har rett, men ikke plikt, til å gå av med pensjon. Flere bedrifter har en intern aldersgrense på 67 år, og for flere yrkesgrupper finnes det særaldersgrenser som er lavere.
Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) jobber nå med å se nærmere på regelverket for aldersgrenser i arbeidslivet. Målet hans er å få flere til å stå lenger i jobb. Tidligere i år varslet han at han vil legge fram et konkret forslag til endringer før sommeren.
Unio-leder Anders Folkestad mener undersøkelsen viser at det er viktigere å legge til rette for at folk kan stå i jobb gjennom 60-årene, enn å fjerne aldersgrensene og dermed tro at det gir flere i arbeid.
Statssekretær Thor Kleppen Sættem (H) i Arbeids- og sosialdepartementet er enig, men understreker samtidig at det er viktig å sikre at de som har lyst og evne til å jobbe lenger, har mulighet til det. Målet er derfor fortsatt å fjerne 70-årsgrensen. (ANB-NTB)


Nå: 0 stillingsannonser