JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utdanning:

Færre vil bli sykepleiere

11,2 prosent færre har fått tilbud om plass på sykepleierutdanning sammenlignet med i fjor. Til sammen har over 7200 fått tilbud om studieplass.
Sykepleier (illustrasjonsfoto)

Sykepleier (illustrasjonsfoto)

Colourbox

– Selv om det var en markant nedgang i søkere i 2023, er det likevel flere søkere enn studieplasser. Det er bra, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet.

27 av 38 sykepleierstudier har ikke fylt opp plassene i årets opptak. Sykepleierstudiet med høyest poenggrense for å komme inn er ved NTNU i Trondheim, der grensen i ordinært opptak er 51,8 poeng.

Totalt har rundt 7200 fått plass på sykepleierutdanning. Det utgjør nesten 7 prosent av alle som har fått studietilbud. Det er ned fra 8140 fra i fjor.

Ifølge Nav mangler vi i dag rundt 7000 sykepleiere, og Statistisk sentralbyrå beregner at vi kommer til å mangle rundt 28.000 i 2035.

Annonse
Annonse