JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fjerning av kontantstøtten ikke tema under budsjettforhandlingene

Ap og SV gikk til valg på å fjerne kontantstøtten. Aps kvinnenettverk garanterte for det. Men temaet ble ikke engang tatt opp under budsjettforhandlingene.
I erklæringen gikk Ap og Sp inn for å beholde kontantstøtten, men ikke for alle som i dag kan få slik støtte.

I erklæringen gikk Ap og Sp inn for å beholde kontantstøtten, men ikke for alle som i dag kan få slik støtte.

Colourbox.com

Både Ap og SV har gått til valg på å fjerne kontantstøtten og erstatte den med en ventestøtte, men foreldre med barn opp til ett og et halvt år kan forberede seg på at støtten trolig kommer til å eksistere de nærmeste årene, skriver Aftenposten.

Etter det Aftenposten får opplyst, var ikke saken noe tema i årets budsjettforhandlinger, selv om lederen av Aps kvinnenettverk, nåværende kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen, så sent som i juni garanterte at kontantstøtten ville forsvinne.

Årsaken er at både Ap og Sp i Hurdalsplattformen ble enige om å legge om ordningen, noe som har falt i forholdsvis god jord i SV.

I erklæringen gikk Ap og Sp inn for å beholde kontantstøtten, men ikke for alle som i dag kan få slik støtte. Ordningen opprettholdes for barn mellom 12 og 18 måneder.

Det er lite penger å spare på å fjerne støtten helt fordi mye av den økonomiske gevinsten spises opp av økt behov for barnehageplasser, skriver avisen.

Annonse
Annonse