JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hauglie vil ikke forlenge IA-avtalen slik den er i dag

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) ønsker ikke å forlenge avtalen for inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) slik den er i dag.
Anniken Hauglie

Anniken Hauglie

Leif Martin Kirknes

– Dette kan ikke fortsette på samme måte, sier hun til Dagens Næringsliv.

IA-avtalen er en intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv mellom regjeringen og hovedorganisasjonene i arbeidslivet og gjelder til 2018. Målet er å redusere sykefraværet, inkludere flere funksjonshemmede og få eldre arbeidstakere til å bli lengre i jobb.

– Sykefraværet er bare halvert, og nedgangen har flatet ut siden 2012, antall funksjonshemmede i jobb har ikke økt en millimeter, og eldre arbeidstakere står lengre på grunn av pensjonsavtalen – ikke på grunn av IA-avtalen, oppsummerer Hauglie.

Ifølge Hauglie har staten bidratt med omkring 21 milliarder kroner siden avtalen ble etablert i 2001. Hun sier at det må tenkes nytt om avtalen skal fornyes neste år.

– Bare å videreføre den er ikke et alternativ, sier hun.

LOs andre nestleder, Roger Haga Heimli, sier LO ønsker å beholde en IA-avtale.

– Vårt utgangspunkt er: Hvordan ville det sett ut hvis vi ikke hadde hatt IA-avtalen, sier han, og legger til at LO ikke har tatt stilling til hvilke og hvor store endringer organisasjonen ser for seg i avtalen.

(©NTB)

Hele AFP-ordningen henger i en tynn tråd, advarer «AFP-generalen»

Uføre Jane (60) må betale nesten 50.000 kroner for smertemedisin med Høies kuttforslag

LO-medlemmenes dom: LO var anonym under valgkampen

Annonse
Annonse