JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet 2019:

Helsesektoren blir underfinansiert, mener sykepleierne

– En kronisk underfinansiering, mener lederen i Sykepleierforbundet.
Forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

Forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

– Regjeringen lover en satsing på helse. I realiteten er dette en kronisk underfinansiering både i kommunehelsetjenesten og i sykehusene, sier forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By, til FriFagbevegelse.

I statsbudsjettet for 2019 presenterte regjeringen en vekst i sykehusbudsjettet på 1.350 millioner kroner sammenliknet med saldert budsjett 2018.

Det som drar nytte av veksten er vedlikehold og driften av sykehusene. Det gir ikke flere sykepleiere. Ingen økt kompetanse, nytt utstyr og nye bygg.

– Dette budsjettet tar dessverre ikke hensyn til at vi blir flere eldre og at andelen vil fortsette å øke i årene fremover, sier By.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

Forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

Leif Martin Kirknes

Overføringene til kommunene er altfor små til å løse utfordringene i de kommunale helse- og omsorgstjenestene, mener forbundslederen.

– Norge er på vei mot en uholdbar situasjon med store utfordringer i helsesektoren, som ikke prioriteres til tross for gjentatte tverrpolitiske løfter. Investeringer i sykehusene har blitt nedprioritert de siste ti årene og en fersk rapport viser at den lovede prioriteringen i kommunehelsetjenesten også har uteblitt, legger hun til.

De med millionlønn får fire ganger mer i skattekutt enn folk flest. Sjekk lista

Regjeringen kutter støtten til tannbehandling for femte år på rad

Regjeringen lar Color Line flagge om – 700 norske sjøfolk blir satt på land

Les alle saker om statsbudsjettet her

Annonse
Annonse