JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre avviser borgerlig splid om Color line-utflagging

Høyres Tom Christer Nilsen i Stortingets næringskomité avviser at den borgerlige enigheten om nye skipsregisterregler slår sprekker.
Stortingsrepresentant Tom-Christer Nilsen (H) i næringskomiteen.

Stortingsrepresentant Tom-Christer Nilsen (H) i næringskomiteen.

Bjørn A. Grimstad (arkivfoto)

I Klassekampen onsdag sa Frps næringspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen at han ønsket å stemme for Aps forslag om å utsette den kommende endringen av skipsregisterreglene. Endringen kan føre til at omkring 700 sjøfolk i Color Line mister jobben fordi det vil åpne for at rederiets to ferjer som går mellom Oslo og Kiel flagges om til Norsk internasjonalt skipsregister.

Skip i dette registeret trenger ikke å ansette folk med norske lønns- og arbeidsvilkår. Etter det FriFagbevegelse.no erfarer kan Johansen lykkes i å få med seg stortingsgruppen i Frp på dette.

FrP kan stemme mot egen regjering og utsette omflaggingen av Color line: – Aldri galt med mer kunnskap

Stortingsrepresentant fra Høyre i næringskomiteen Tom-Christer Nilsen sier til Klassekampen at Frp uansett er bundet av budsjettavtalen de har inngått.

– I utgangspunktet er denne endringen en del av budsjettavtalen fordi den har innvirkning på statens inntekter og kostnader. Alle er bundet av den avtalen. Jeg forventer at Frp forholder seg til den, og jeg har ingen grunn til å tro noe annet, sier han.

Regjeringen kan gi skattegave til utenlandske sjøfolk, hevder Ap

Kim har jobbet på Kiel-ferja i 16 år. Nå kan han bli satt på land for godt

Taper 400 mill på å la Color Line flagge ut

Annonse
Annonse