JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hvis du som helsearbeider blir smittet av covid-19, kan du ha krav på yrkesskadeerstatning

Regjeringen har endret yrkesskadereglene slik at de også omfatter sykdommen covid-19.
TRYGGHET: Helsepersonell som blir smittet av covid-19 kan nå få dette godkjent som en yrkessykdom som gir rett til yrkesskadeforsikring.

TRYGGHET: Helsepersonell som blir smittet av covid-19 kan nå få dette godkjent som en yrkessykdom som gir rett til yrkesskadeforsikring.

Kathrine Geard

per.flakstad@fagbladet.no

Før påske ble koronasmitte og covid-19 tatt inn på lista over sykdommer som kan godkjennes som yrkessykdom og gi rett til yrkesskadeerstatning. Det sikrer helsepersonell som smittes av koronaviruset på jobb gode økonomiske rettigheter. Reglene gjelder fra 1. mars.

– Dette har vi vært med å få på plass. Det er åpenbart at de som står i førstelinjen i forsvaret vårt mot denne sykdommen skal være trygge på at også de blir tatt vare på. Det skulle bare mangle, sier Iren Luther, leder i Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet.

Forbundets pensjonsekspert, Steinar Fuglevaag, er også fornøyd med ordningen.

Først og fremst for helsepersonell

– Dette er en veldig viktig beslutning som sikrer at ansatte som får varige skader eller i verste fall dør etter smitte på jobb, omfattes av yrkesskadedekningen både etter folketrygdloven og yrkesskadeforsikringsloven, sier han.

p

De nye reglene omfatter i første rekke ansatte i helsevesenet. Samtidig er også meningen at regelendringene skal gjelde andre yrker der de ansatte jobber i miljøer med stor sykdoms- eller smittefare, eller der hvor ansatte lett kan komme i kontakt med personer som er smittet av koronaviruset.

– Vi vet ennå lite om ettervirkningen av koronaviruset. Derfor er det viktig å få på plass gode sikkerhetsordninger for dem som i spesielt stor grad utsettes for smitten. Med de nye reglene vil de som smittes på jobb og som får alvorlige komplikasjoner, kunne få full erstatning for et eventuelt økonomisk tap, sier arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Vi vet ennå lite om ettervirkningen av koronaviruset.

Torbjørn Røe Isaksen

Annonse
Annonse