JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Karine Skoglund melder seg ut av KrF:

Karine (22) ga KrF en sjanse etter retningsvalget. Nå er begeret fullt.

Karine Skoglund satt i sentralstyret til KrFU og var mot retningsvalget. Holdningen til homoterapi gjør at hun nå har meldt seg ut.
Nå er det nok, mener Karine Skoglund. KrFU-politikeren melder seg ut.

Nå er det nok, mener Karine Skoglund. KrFU-politikeren melder seg ut.

Privat

helge@lomedia.no

Karine Skoglund (22) meldte seg inn i KrF i 2016, og var sentralstyremedlem i ungdomspartiet til KrF da partiet gjorde sitt mye omtalte retningsvalg.

Buskerud-jenta var en såkalt rød delegat, men trodde likevel partiet kunne gå i en positiv retning til tross for utfallet av retningsvalget.

p

Nå mener hun partiet har grodd seg fast, har vanskelig for å utvikle seg og har vanskelig for å lytte til folket.

Homoterapi-saken

Det som fikk begeret til å renne over er den såkalte homoterapi-saken.

I en høring på Stortinget fikk 15 organisasjoner nylig si sin mening om forslagene fra Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne om å forby homoterapi, også kalt konverteringsterapi eller reorientering. Målet med terapien er å endre en persons legning til å bli heterofil.

I komiteen er det kun Kristelig Folkeparti som har varslet motstand mot forslaget.

For Karine Skoglund toppet altså det hele seg med denne saken.

– Nå kan jeg ikke stille meg bak partiet lenger. Det er hårreisende at KrF ikke vil gjøre homoterapi ulovlig. Likevel bunner nok avgjørelsen også mye i retningsvalget som KrF tok for et år siden. Men også at KrFU på landsmøtet sist vedtok en ny politikk som sier at abort ikke skal være lovlig, sier Karine Skoglund til FriFagbevegelse.

Da retningsvalget sto på agendaen for omtrent et år siden satt hun i sentralstyret til KrFU. Hun er skeptisk til prosessen rundt partiets retningsvalg. Hun har ikke lest boka, men er i stor grad enig med påstandene til Hareide-rådgiver Emil Andrê Erstad om hvordan retningsvalget ble gjennomført.

Karine Skoglund (t.h.) på KrF Us landsmøte i fjor.

Karine Skoglund (t.h.) på KrF Us landsmøte i fjor.

privat

Hun mener blant annet at den blå siden nærmest kuppet landsmøtet til ungdomspartiet da statsminister Erna Solberg ble invitert og dukket opp på landsmøtet. Det var på mange måter avgjørende for at KrFU gikk inn for å gå i regjering med Frp, Høyre og Venstre, mener Karine.

Mye god politikk

I sin tid meldte hun seg inn i Kristelig Folkeparti fordi hun hadde lyst til å engasjere seg politisk, og mente KrF hadde mye god politikk.

Hun synes imidlertid det har vært problematisk å være med i et så kristenkonservativt parti uten å være kristen.

– Mange blir skremt av at partiet heter Kristelig Folkeparti. I realiteten er det mange som kan kjenne seg igjen i de verdiene og politikken partiet står for. De verdiene er ikke hovedgrunnen til at jeg velger meg ut. Men partiet er blitt veldig konservativt og går i feil retning, mener Karine Skoglund.

Hun mener også at det har vært problematisk at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ikke har villet gå i Pride-paraden.

Edel-Marie Haukland er nyvalgt leder i KrFU. Hun vil takke Karine for hennes innsats og et godt samarbeid.

p

Den nyvalgte lederen sto også på rød side i retningsvalget, men synes det fortsatt er viktig å ha et verdiparti og et kristendemokratisk parti.

– Vi har lagt et tøft og vanskelig år bak oss. Jeg er veldig uenig i at partiet har grodd fast. Partiet er som før, med langt på vei de samme folka. De eneste som skal definere hva KrF står for i dag er de som er med i partiet. Organisasjonen bestemmer politikken. Jeg vil være med å bidra og forme KrFs politikk i dag og framover, sier Edel-Marie Haukland til FriFagbevegelse.

I forholdet til spørsmålet om homoterapi, vil hun få fakta på bordet.

– Mange av tilfellene i dokumentaren vi har sett burde vært anmeldt og er allerede dekket av lovverket. Vi må finne ut av gråsoner. Jeg er tydelig på at hvis det i Norge er lovlig å tilby en terapi som har som formål å skifte legning, ønsker jeg et forbud mot det. Men først vil jeg vite hvordan lovverket er i dag før jeg tar stilling til lovforslaget. Det er ikke sikkert forbudslinja er mest effektiv, sier hun til FriFagbevegelse.

Annonse
Annonse