JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO i Trøndelag:

Kristian er sjefen for 100.000 LO-medlemmer

LO i Trøndelag har nådd en milepæl: 100.000 medlemmer.
Kristian Tangen (t.v.) er distriktssekretær for LO i Trøndelag, med 100 000 medlemmer. Ved siden av ham sitter distriktssekretær i Arbeidsmandsforbundet, Pål Sture Nilsen.

Kristian Tangen (t.v.) er distriktssekretær for LO i Trøndelag, med 100 000 medlemmer. Ved siden av ham sitter distriktssekretær i Arbeidsmandsforbundet, Pål Sture Nilsen.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomedia.no

Tirsdag samlet LO i Trøndelag og Arbeiderpartiet i fylket seg til en faglig politisk konferanse for fylkets kommunepolitikere i Trondheim. Tilsvarende konferanse skal holdes i alle regionene i landet.

Leder av regionkontoret til LO, Kristian Tangen, kunne samtidig røpe nyheten om at milepælen med 100.000 LO-medlemmer i fylket er passert.

p

De 100.000 medlemmene har 6.000 tillitsvalgte til å jobbe for fagbevegelsen fra Møre i sørvest til Nordland i nord.

Det kommer blant annet som et resultat av at de to tidligere fylkene i Trøndelag er slått sammen. Det samme har også LO-kontorene.

De to siste årene har økningen i antall medlemmer ligget på 2500 i snitt.

Viktig samarbeid

Kristian Tangen minnet de 80 frammøtte lokalpolitikerne om at det faglige samarbeidet stammer så langt tilbake som fra 1887. Da ble Arbeiderpartiet stiftet. Og det var partiet som koordinerte fagforeningene før LO ble etablert.

– 120 år senere kan vi spørre om hva LO hadde vært uten den politiske gjennomslagskraften i Arbeiderpartiet. Og hva hadde Arbeiderpartiet vært uten den lytteposten som finnes i de lokale partilagene. Alle lyttepostene ute på arbeidsplassse har gjort at Arbeiderpartiet kan lytte til hva folk kjenner seg igjen i, sa Kristian Tangen da han åpnet seminaret.

– Problemet er at vi har en tendens til å ta dette for gitt. Vi opplever at politikere på møter i fagbevegelsen forteller hvordan skuta skal se ut, og at fagbevegelsen er dårlige til å være lytteposter. Det slår begge veier. Dette er nettopp en påminnelse om viktigheten av dette samarbeidet. Dere tillitsvalgte: Tenk på hvor mange lytteposter som befinner seg rundt her, la han til.

Lyttepostene

Leder for strategi og samfunnskontakt i LO, Wegard Harsvik, poengterte nøyaktig det samme.

p

– For å møte utfordringene som folk møter i hverdagen trenger vi lyttepostene som dere er. Hvis Arbeiderpartiet skal være av og for vanlige folk må man lytte til grasrota, sier han.

– Hvis partiet gjør det som er så unikt; at de lytter til lyttepostene er det muligheter for en ny storhetstid for arbeiderbevegelsen, mener Kristian Tangen.

Annonse
Annonse