JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Peggy Hessen Følsvik hilste Ap-landsmøtet:

LO-lederen mener regjeringen er på røvertokt: – Bare et nytt flertall kan stoppe det

LO-leder Peggy Hessen Følsvik gikk til frontalangrep på regjeringen da hun hilste til landsmøtet i Arbeiderpartiet fredag ettermiddag.
Peggy Hessen Følsvik i sminken før hun talte til Arbeiderpartiets landsmøte, hvor hun tar et kraftig oppgjør med dagens regjering.

Peggy Hessen Følsvik i sminken før hun talte til Arbeiderpartiets landsmøte, hvor hun tar et kraftig oppgjør med dagens regjering.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomedia.no

Peggy Hessen Følsvik blir lørdag valgt inn i sentralstyret til Arbeiderpartiet. Fredag var hun på landsmøtet som gjest.

Hun gikk til frontalangrep på dagens regjering og arven etter åtte år med Erna Solberg som statsminister.

– Høyreregjeringen har prioritert å gi milliardgaver i skattekutt til landets rikeste. Og regningen velter over på vanlige arbeidsfolk. Lista over smålige kutt er lang. Det har rammet pendlere, uføre med unger, enker, barnefamilier, fagorganiserte og barn med dårlig syn og skeive tenner, sa Peggy Hessen Følsvik i sin hilsningstale.

I Gabrielsens ånd

Det er bare en drøy måned siden LO-leder Hans-Christian Gabrielsen plutselig døde og Følsvik skal etterhvert flytte inn på det største kontoret i 8. etasje i Folkets Hus.

Hun vil ta med seg hans ånd i jobben som LO-leder.

Hans-Christian Gabrielsen kalte regjeringens politisk plyndring. Det gjør også Følsvik.

– Ja, det er det det er: Politisk plyndring av vanlige folk, sier Peggy Hessen Følsvik.

Peggy Hessen Følsvik gikk til frontalangrep på Erna Solbergs regjering i sin hilsningstale til Arbeiderpartiets landsmøte.

Peggy Hessen Følsvik gikk til frontalangrep på Erna Solbergs regjering i sin hilsningstale til Arbeiderpartiets landsmøte.

Morten Kjennerud/Ap

Nå vil hun stanse det hun kaller regjeringens røvertokt.

– Og det får vi bare gjort med et nytt flertall på Stortinget, sa hun.

– Det er drøye påstander?

– Det er en beskrivelse av hvordan vi opplever de åtte årene med Erna Solberg som statsminister. Og de angrepene som vi har sett på vanlige folk, sier Peggy Hessen Følsvik til FriFagbevegelse.

Hun peker blant annet på at regjeringen har prioritert å kutte 15 milliarder kroner i formuesskatten.

LO-lederen er klar på at en eventuell ny regjering må utrede mye. Flere oppgaver skal løses samtidig.

– Vi har for eksempel en klimakrise og en ulikhetskrise som begge krever svar. Og et arbeidsliv som roper etter en storrengjøring, mener LO-lederen.

Rødgrønt: Fagbevegelsen er samstemt: SV må med i en ny rødgrønn regjering

Klimakrise og ulikhetskrise

– Både klimakrisen og ulikhetskrisen må håndteres og vi er nødt til å se de i en sammenheng. Vi skal sørge for at arbeidsfolk blir tatt vare på gjennom den omstillingene vi må gjennom for å komme oss ut av klimakrisen, sa Peggy Hessen Følsvik.

LO-lederen mener at hvordan vi takler koronaen og hvordan den rammer bestemmes av folk – selv om viruset kom utenfra. Den takles gjennom politiske vedtak.

– Gjennom hele dette året har LO og Arbeiderpartiet jobbet sammen for å sikre at vi hjelper de som blir rammet. At byrdene fordeles rettferdig, at støtten går dit den trengs mest. At vanlige folk skal ha trygghet for arbeid og inntekt. Sammen har vi fått til en del. Det er et langt stykke fra de tiltakene høyreregjeringen la på bordet til å begynne med og det Stortinget har endt opp med å vedta, sa Peggy Hessen Følsvik.

Debatt: «Bemanningsbransjen og fri-flyt-prinsippet ødelegger arbeidslivet. Hva forventer vi at et arbeiderparti gjør med det?»

Støres 100 dagers-garanti

LO-lederen er spesielt glad for at Jonas Gahr Støre garanterer at han innen 100 dager, dersom han blir statsminister, vil ha startet innføringen av en Norgesmodell for et mer seriøst arbeidsliv.

Modellen skal ta det beste fra forskjellige lokale modeller og skape en nasjonal modell.

– Dette er svært gode nyheter for arbeidsfolk. LO har stått i bresjen for disse modellene. De som sørger for et mer seriøst arbeidsliv i mange kommuner og fylker, mener Peggy Hessen Følsvik.

Nå er hun selv på full fart inn i sentralstyret til Arbeiderpartiet, et parti hun har betalt medlemskontingenten til i 20 år.

Annonse
Annonse