JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Møtt av illsinte demonstranter

Men helseminister Bent Høie (H) står fast ved sin avgjørelse om sykehusene på Rjukan og i Kragerø.

frifagbevegelse@lomedia.no

– Å utsette nedleggelsene vil bare skade helsetilbudet i Telemark, mener Høie.

– Det er jeg som har ansvaret for avgjørelsen om å legge ned akuttmottakene. Jeg forstår at dere reager på det, men jeg har måttet legge vekt på de helsefaglige vurderingene, sa Høie da han talte til flere tusen demonstranter utenfor Stortinget mandag.

Demonstrantene var tydeligvis ikke enige i den vurderingen. Det er heller ikke lege og Rødt-politiker Mads Gilbert fra Porsgrunn.

– Jeg er én av flere stemmer i det helsefaglige miljøet som mener dette ikke er forsvarlig. Det frislippet helseministeren nå signaliserer, vil de regionale helseforetakene oppfatte som et grønt lys for å rasere, legge ned og tømme lokalsykehusene, sier Gilbert.

Dagny Pettersen, LO i Ofoten og flere faglige tillitsvalgte var også i Oslo i dag for å demonstrere i forbindelse med Stortingets behandling av forslaget om at sykehusstruktur og endring av vesentlige oppgaver ved sykehus skal avgjøres av Stortinget i en nasjonal helse- og sykehusplan. De tilltisvalgte krever at nedleggingsprosessene stoppes inntil en slik plan er vedtatt.

Det var sykehusaksjonister fra Rjukan som dro i gang denne demonstrasjonen, etter at helseminister Høie har godkjent nedleggingen av akuttfunksjoner ved Rjukan sykehus.

Blant appellantene var lege Mads Gilbert, leder Mette Nord fra Fagforbundet og Kjersti Toppe, nestleder i Helse-og omsorgskomiteen på Stortinget. Det var også korte appeller fra ordførerne i Tinn og Kragerø.

Men det var altså ikke bare folk fra Rjukan, men også fra Narvik, Kongsberg, Lærdal og en rekke andre steder utenfor Stortinget i dag. Komiteens innstilling skal behandles i Stortinget 17. juni.

Annonse
Annonse