JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NRK-ansatte mister jobben etter tap i retten

Migrapolis-profil Rajan Chelliah (56) og grafiker Simona Halle (54) mister jobben i NRK etter å ha tapt i Oslo tingrett, skriver Dagens Næringsliv.

Ole Palmstrøm

De to ble sagt opp i en nedbemanningsprosess på våren i fjor. Begrunnelsen for oppsigelsene var manglende kompetanse, og de to valgte å saksøke kanalen.

Kjennelsen fra Oslo tingrett, som kom onsdag ettermiddag, konkluderte med at oppsigelsene var lovlige.

– Det er skuffende. Vi må bare sette oss grundig ned og vurdere dommen og se om det er grunnlag for å anke, sier advokat Knut Skaslien i Norsk Journalistlag (NJ) til DN.

p

Chelliah hadde vært i NRK i 19 år og var ansatt i Østlandssendingen. Halle hadde vært der i 16 år.

– Jeg er skuffet og overrasket, og bruker de neste dagene på å lese dommen, sier Chelliah til Medier24.

Regionredaktør Jannicke Engan i NRK Øst sier til nettstedet at de er glade for utfallet.

– Dette har vært en lang og krevende prosess for alle de som har vært involvert, og spesielt de to berørte i saken, men vi er fornøyde med at vi får medhold, sier hun.

Chelliah og Helle har vært i arbeid under rettsprosessen, men retten har bestemt at de i løpet av en måned må fratre fra stillingene.

Annonse
Annonse