JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økt barnetrygd og høyere minstepensjon er KrFs viktigste budsjettkrav

Når KrF møter regjeringspartiene til budsjettforhandlinger lørdag, er økt barnetrygd og høyere minstepensjon de viktigste kravene partiet legger på bordet.
Kjell Ingolf Ropstad forhandler med regjeringa for KrF.

Kjell Ingolf Ropstad forhandler med regjeringa for KrF.

Martin Guttormsen Slørdal

Bedre kår for både barnefamiliene og minstepensjonistene står øverst på KrFs kravliste.

– Økning i barnetrygden vil være en av de viktigste sakene KrF løfter fram, sier finanspolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad til TV 2.

En økning av minstepensjonen på 4.000 kroner er også blant de viktigste kravene til partiet.

KrF sliper knivene og skjerper argumentene på sitt landsstyremøte som avsluttes kort tid før budsjettkameratene møtes på Stortinget lørdag ettermiddag.

KrF vil ha 3,3 milliarder til økt barnetrygd neste år

– Tror på løsning

KrF har beregnet at en økning i barnetrygden på 266 kroner i måneden fra 1. mars neste år vil koste 3,3 milliarder kroner. Inndekningen skal skje gjennom økt skatte- og avgiftsnivå.

Da regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt fram 8. oktober, var budskapet fra statsminister og Høyre-leder Erna Solberg at å øke barnetrygden ikke var et godt, målrettet tiltak. Skatte- og avgiftsøkninger er heller ikke det som står øverst på Høyre og Frps agenda. Men Høyres finanspolitiske talsperson og leder av finanskomiteen Henrik Asheim sier til NTB at han ikke vil avvise noe krav.

– Vi er fire partier som har laget i alt ti budsjettforlik så langt. Det har vi klart ved å ikke avvise hverandres krav i mediene, men ved å forhandle fram en avtale hvor alle fire kan stå for helheten på både utgifts- og inntektssiden. Det har jeg svært stor tro på at vi kommer til å få til i år også, sier han.

Forsinket

Også Venstres finanspolitiske talsperson Abid Raja har tro på en enighet.

– Vi fire partiene har landet ti budsjettforlik, og jeg har derfor også stor tro på at vi vil klare å komme til enighet denne ellevte gangen. Det er stor tillit mellom partiene, har han tidligere sagt til NTB.

Når de finanspolitiske talspersonene fra Høyre, Frp, Venstre og KrF setter seg ved forhandlingsbordet lørdag, starter forhandlingene på overtid. Opprinnelig hadde finanskomiteen frist til 20. november med å avgi sin innstilling. Den er nå blitt forskjøvet til 27. november. Finansdebatten i Stortinget blir 3. desember.

Følg oss på Facebook

Annonse
Annonse