JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økte ulikheter i Danmark kan føre til sosial uro, advarer forbundsleder

Forbundsleder Per Christensen i 3F advarer mot utviklingen og starter en kampanje mot ulikheter i et endret dansk samfunn.
ADVARER: 3F-leder Per Christensen er dypt bekymret over utviklingen av det danske samfunnet.  Foto: 3F

ADVARER: 3F-leder Per Christensen er dypt bekymret over utviklingen av det danske samfunnet. Foto: 3F

3F

sym@lomedia.no

Med sine over 272 000 medlemmer leder Per Christensen ett av Danmarks sterkeste forbund.

Nå advarer han mot en utvikling han karakteriserer som uanstendig.

– Den truer med med å undergrave det danske samfunnet og fortsetter utviklingen, vil den på et tidspunkt føre til sosial uro, advarer 3Fs leder i et intervju med Fagbladet3F.

Ikke deilig å være postansatt i Danmark

Farvel til Velfærdsdanmark

– Det er behov for en felles bevissthet om at suksessen til det danske samfunnet er at vi har respekt for hverandre. Alle skal ha de samme mulighetene, ingen skal falle fra. Hverken kompetansemessig eller lønnsmessig. Hvis ikke risikerer vi at samfunnet forvitrer og at den danske modellen som alle beundrer, med tiden vil forsvinne.

– Da er det farvel til «Velfærsdanmark», sier 3Fs forbundsleder.

Si i fra

Han oppfordrer alle medlemmene til å si i fra når noen hevder at vi alle har blitt rikere. Statistikken viser en annen virkelighet, med større ulikheter som også rammer de fagorganiserte og velferdssamfunnet.

Per Christensen slår fast at det er nødvendig å stoppe skattekuttene til de rikeste. Det må satses på velferd framfor skattekutt, understreker forbundslederen og mener at både politikerne på Folketinget og lokalt må ha likhet som utgangspunktet for alle vesentlige beslutninger.

Kampanje

Under overskriften «Og det er Daaaanmark» lanserte 3F mandag 14. januar en stor kampanje mot ulikhet. Her setter man fokus på de voksende forskjellene og hvordan Danmark er på vei bort fra det fellesskapet som er landets styrke.

Større kommuner i Danmark ble ikke bedre og billigere

Annonse
Annonse