JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rødt-lederen om Frps exit: – Nå blir det mer støy i politikken

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener det er bra for landet at Frp går ut av regjering.
MINDRE GRÅTT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes tror det nå blir mindre grått og kjedelig i Stortinget framover.

MINDRE GRÅTT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes tror det nå blir mindre grått og kjedelig i Stortinget framover.

Ole Palmstrøm

helge@lomedia.no

Mandag ble det kjent at Fremskrittspartiet forlater regjeringen. Venstre, KrF og Høyre vil fortsette som regjeringspartier.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener det ikke vil forandre hans syn på Fremskrittspartiet.

– Selv om Frp går ut av regjering, vil de beholde elitestempelet. Der folk flest vil ha mindre forskjeller og en aktiv distrikts- og næringspolitikk, er Frp forkjempere for skattegaver til de rikeste, privatisering og mer makt konsentrert på det sentrale Østlandet. Frp er et parti for rikfolk - ikke for folk flest, og på kollisjonskurs med den folkelige protestbølgen i Norge, sier han i en kommentar til FriFagbevegelse.

p

– Når Frp går ut av regjering skyldes det at regjeringsdeltakelsen har gjort Frps upopulære politikk tydelig for alle. Frps ledere har blitt godt vant med å bruke statsrådspostene som utspillsplattform og å kjøre svarte ministerbiler. At Frp mister denne makta er bra for landet, mener han.

Han tror det nå blir mindre grått og kjedelig i Stortinget framover.

– Jeg ser fram til å utfordre Frp på saker som livsfarlige vogntog, uregulert arbeidsinnvandring, krafteksport, urettferdige avgifter og annen politikk som rammer folk flest og norsk industri, sier han i en kommentar.

p

Også LO-leder Hans-Christian Gabrielsen tror på et taktskifte på Stortinget nå.

– Jeg frykter mer spill, uro og støy i norsk politikk. Så er det fortsatt flertall for de fire høyrepartiene på Stortinget. Det er ikke forandret, sier LO-lederen i en kommentar.

Annonse
Annonse