JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ryanair har for første gang i sin historie åpnet for å anerkjenne fagforeninger

Ryanair-julestreik avverges trolig fordi selskapet åpner for fagforeninger.

Adrian Pingstone via Wikimedia Commons

– Å anerkjenne fagforeninger vil være en betydelig endring for Ryanair. Men vi har levert radikale endringer før, sier Ryanairs toppsjef Michael O'Leary i en uttalelse fredag.

– Juleflygninger er svært viktige for våre kunder, og vi ønsker å fjerne enhver tvil og bekymring for at de kan bli stanset av en flygerstreik, framholdt Ryanair-sjefen.

Han tilbyr samtaler med representanter for flygerforbund i Storbritannia, Tyskland, Italia, Spania og Portugal, og håper dette vil mildne streikeklare flygere.

• Følg oss på Facebook og Twitter

Det irske lavprisselskapet er kjent for ikke å anerkjenne fagorganisasjoner som forhandlingsmotpart, noe som innebærer at selskapets ansatte ikke omfattes av tariffavtaler som er vanlig i andre flyselskaper. Mange av Ryanair-flygerne har opprettet enkeltmannsforetak.

Ryanair-flygere med base i Italia hadde varslet en fire timers streik mellom klokken 13 og 17 fredag, og flygere i flere andre land var ventet å følge opp med aksjoner neste uke.

Få nyhetsbrevet vårt

Det er første gang i Ryanairs historie at selskapet har risikert streik i flere europeiske land.

Men fredag formiddag kunngjorde Italias største fagforening for flygere, ANPAC, at streiken blant deres Ryanair-flygere i Italia skulle avlyses.

Fagforeningen begrunner beslutningen med at Ryanairs ledelse har åpnet for å anerkjenne fagforeninger.

– Ledelsens utspill er et svært viktig første skritt, heter det i en uttalelse fra Associazione Nazionale Professionale Aviazione Civile (ANPAC).

Men en annen fagforening for besetningsmedlemmer, Fit-Cisl, uttaler at den kommer til å gjennomføre fredagens varslede streik fordi den på nåværende tidspunkt ikke har fått tilbud om anerkjennelse fra Ryanair.

Nå vil han samle pilotene under ett forbund

Pilotene rømmer fra Ryanair - går til fast jobb og høyere lønn i andre selskaper

Ansatte vant over Ryanair i EU-domstolen

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse
Annonse