JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slutt på 0-prosentkontrakter i el-bransjen

Bemanningsbyråene kan ikke lenger ansette folk uten garantilønn i el-bransjen.
RYDDER OPP: Leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen (t.v.), er skikkelig glad for at arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Teknologi ikke tillater avtaler om "fast ansettelse uten garantilønn".

RYDDER OPP: Leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen (t.v.), er skikkelig glad for at arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Teknologi ikke tillater avtaler om "fast ansettelse uten garantilønn".

yngvil@lomedia.no

Stor seier for EL og IT Forbundet i går.

– Vi har stoppet en utvikling som begynte å skyte fart i vår bransje, sier Jan Olav Andersen, leder i EL og IT Forbundet.

Han sikter til at stadig flere bemanningsbyråer inngår arbeidsavtale om «fast ansettelse uten garantilønn».

Det er i strid med tariffavtalen for elektrofagene. Nå er arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Teknologi enig i det. Partene ble i går enige om at bemanningsbedrifter skal betale lønn mellom oppdragene.

– Jeg er glad for at partene i bransjen er enige. Det skal ikke finnes kontrakter om faste ansettelser uten garantilønn, sier forbundslederen.

Ble enige etter fire måneder

Saken har sin bakgrunn i en lokal uenighetsprotokoll fra 17. desember i fjor om betaling for personell i bemanningsbyrået NLI Vcon AS. Bedriften er bundet av tariffavtalen.

Etter tre forhandlingsmøter mellom EL og IT Forbundet og Norsk Teknologi ble det enighet.

HER ER PROTOKOLLEN

– Vi har fått ryddet opp i vår bransje på dette punktet, sier Jan Olav Andersen.

Fellesforbundet øker presset

Fellesforbundet sliter med det samme og i enda større omfang. Forbundssekretær Steinar Krogstad i Fellesforbundet er glad for å høre nyhetene om El og IT Forbundets seier. Fellesforbundet har i lang tid jobbet for å få bukt med «ulovlige ansettelsesforhold».

– Presset fra oss for å få fjernet disse ulovlige ansettelseforholdene vil øke framover. Vi tar det både opp med arbeidgiverorganisasjonene i våre bransjer og politisk, sier Krogstad.

Det skal ikke finnes kontrakter om faste ansettelser uten garantilønn.

Jan Olav Andersen, leder i EL og IT Forbundet

Annonse
Annonse